donderdag 28 augustus 2014

Waargebeurd: Ik hou van mijn hond.

Juli 2014 in een Kempisch dorp.

Een zwoele hitte heerst over het landschap, in huis. De stekende zonnestralen worden getroffen door een grijs luchtschip. Ik roep mijn Duitse herder. Maar ze blijkt niet meer in de omheining in de tuin te zitten. Terwijl ik naar de straat loop roep ik haar naam.
(foto: coolduits nl)
Ik open de poort en ik hoor:” Uwen hond loopt ginder!”  Ik kijk in de richting waar de man naar wijst. -“Komaan meisje, naar huis! Vlug!”  De Duitse herder keert huiswaarts in looppas.
-“ Ze heeft zich laten vallen tussen de betonplaat en de omheiningdraad. Ik heb het gezien!” De man doet zijn verhaal aan mij. Hij wilt de hond aaien. Maar ik hou mijn lieve meid in de gaten. Ze blijft naast mij terwijl ik met de man praat. Mijn hond is helemaal opgewonden, zenuwachtig. Ik hou haar rustig.
- “ Hoe noemt de hond? Het is niet zo simpel met die Duitse herder, hee?”
Ik kijk de man aan. “Ze luistert perfect naar mij. Ik heb haar als waakhond dat is nu toch niet moeilijk te begrijpen! En ja, ze durft te vluchten als er een onweer op komst is terwijl wij dat nog niet met onze oren kunnen horen.”
De man wilt mijn hond aaien. DAT IS TOCH NIET NODIG! Moet ik het als kinderachtig klasseren, dominantie of onrespectvol !!
-“ Laat mijn hond gerust! Die heeft geen behoefte om te socialiseren met … of vertrouwd maken aan iemand… in de poort meisje.” De Duitse herder staat binnen de poort te wachten op mij.

-“ Wat zijn de commando’s voor de hond zodat ik in het vervolg de hond in mijn huis kan opvangen!” Er staat een klein bollige vrouw met dominante kogelschietende ogen naar mij gericht. Mayonaise in het hoofd. Hun dertienjarige dochter naast haar en ze gaat mijn hond achterna om te kunnen aaien??? Ik hoef die dominantie niet… ieder heeft recht op een eigen ruimte.
- “Dat is niet nodig. Dit is éénmalig dat mijn hond de benen kan nemen en gaat lopen voor het onweer. Bij onweer zit ze telkens binnen bij mij op haar mat, helaas had ik het nu nog niet gehoord. Daarbij het blijft een Duitse herder en GEEN SPEELGOEDJE of een keffertje. ” Ik kijk mijn hond aan. Oogcontact.
“Mijn hond is mijn waakhond. En IK KIES met wie zij mag socialiseren! “
- “Het is om te helpen, zunne.” De vrouw houdt niet op…. Ik sluit de poort.
- “ Ik ga met mijn hond naar binnen zodat we gezellig binnen zitten voor het opkomende onweer. “
Mijn Duitse herder snuffelt aan mijn hand terwijl we naar achter lopen en binnen stappen. Direct ligt ze op haar zachte mat.

Vandaag heb ik vernomen dat haar dertienjarige dochter mauwt over mijn hond. Ze klaagt en klaagt omdat het een Duitse herder is en zij met haar ouders moeten er commando’s kunnen aan geven? Dat bewijst toch NIET DAT MIJN HOND AGRESSIEF IS?? Mayonaise in het hoofd zonder enige twijfel. Met zo’n soort mensen heb je natuurlijk de meeste problemen omdat ze de normale wereld niet begrijpen. En ja, meestal concludeer ik dat mensen die niks zijn in onze maatschappij maar meer en meer andermans plaats willen innemen. Dat is gemakkelijk en er dient geen inzet te gebeuren, ze PAKKEN MAAR. Dit mensen ben ik kotsbeu! Haar moeder laat zich troosten door een vreemde cultuur terwijl haar man uit werken is. Zelf werkt ze ‘s nachts en haar dochter staat bekend dat ze met meerderjarige mannen optrekt. Mayonaise, zonder twijfel.

Nog niet zolang geleden had ik een ander prachtig verhaal! Een toenmalige “vriendin” kwam mij ophalen om samen ergens naartoe te rijden.
- “Waar is uw hond? Niet in de woonkamer? Ik moet die zien voordat we vertrekken!”
Ik zo stom als ik kon laat mijn hond in de woonkamer maar mijn lieve schat was er niet gelukkig mee om te moeten paraderen en geen plaats kon nemen op haar mat.
- “Oh ja, ik zie het al. Je mishandelt uwen hond dan toch… niet…. Ik wilde gewoon zien of je uw hond wel goed verzorgt…”
BUITEN! Buiten met zo’n mensen! Hiermede mensen wil ik zwart op wit bevestigen dat ik mijn hond behandel als een GEZINSLID !!!! Mijn hond heeft een persoonlijkheid en ja geen klein zacht katje maar een WAAKHOND.

Van het moment dat mensen met geen- of mayonaiseverstand weten dat je iets of iemand graag ziet. Liefde voor draagt, kunnen ze U daarmee terroriseren. Want je geeft om dat dier of mens. En de weinig begaafden willen macht of mijn levensplaats.

Maxiem Weber

maandag 25 augustus 2014

BeNeLux, het kind van jou en mij (1)


 fts
Als goede vader en goede moeder zijn we verplicht om voor onze kinderen te zorgen. Dat doen we in normen en waarden. Volgens onze beschaving en leefomgeving, europa. We zorgen voor bescherming. We houden ramen en deuren dicht zodat onze kleine peuter beschermd wordt voor valgevaar of terrein roekeloos betreden. Ook moeten we ons budget in de gaten houden. We zorgen dat ons gezin heeft wat nodig is. Geen overbodige onberekende luxe want het is immers crisis en iedereen moet zuinig of zorgzaam leven. We leven volgens de portemonnee: meer en meer van de kringloopwinkel. Vroeger was het een rariteit of men keek afwijzend maar NU hoort men al eens een discussie dat 1 euro niet betaalbaar is voor hetgeen het gezin nodig heeft. Wisten jullie dat? Leg uw oor eens te luister…
We leren de kleine wat gezond is en wat niet. Onze scholen geven de kinderen de studie naar de toekomst. WAT we leren zal ons leven sturen. We hebben het geschenk gekregen tot leven. Zo moeten we goed overwegen naar resultaten want ieder van ons legt een steentje bij in onze samenleving!

Voor ons kind, BeNeLux, moeten we onze poorten sluiten. Kijken we even hoe we onze samenleving op orde stellen. Zien we even na in ons gezinsboek welke de “moetjes” zijn en welke de “magjes”. Doen we een update “moetjes” want velen van ons zijn het vergroeid door vreemde culturen, kwijt. Kijken we even op onze checklist of notaboek.  Het is belangrijk om zieken te helpen. Een budget om ziekten op te sporen en behandeling.  Welke oorzaken hebben bepaalde ziekten en preventie doorvoeren! Dat is een beschaafde beslissing. Onze kinderen moeten naar de school. Studies is een belangrijke bijdrage in onze samenleving! Kinderen moeten de juiste kansen krijgen. Betaalbaar is. Begin met ieder gezin, één kind kinderbijslag te geven en de basisscholen gratis. Wanneer de kinderen van school zijn: de wachttijd voor jongens is zes maanden legerdienst en de meisjes zes maanden sociaal werk. Zo leren ze een tussenveld kennen in hun leven naar verantwoordelijkheid. Want niet iedereen stelt dit belangrijk doorheen de opvoeding. Daarna volgt het werk. Iedereen heeft recht op de juiste job! Naargelang studies, ervaringen, verenigingsleven…  Degene die tegenwerkt of pestgedrag (kosten) vertoont behandeld worden. Zonder enige pardon! De behandelingsduur geeft werklozen de kans om zich als opbrengst in te zetten in onze dierbare lijdende economie. Zo kunnen de pesters een heropvoeding krijgen! We moeten allen heel lang werken. Een te gekke opgedreven leeftijd waarbij men bij wijze kan doodvallen op de werkvloer terwijl jongeren geen werkkansen krijgen. Voor onze midders (40+ tot 50 jarigen) lijken overal tussen de mazen te vallen. Zij dienen ook de juiste waardige kans te krijgen tot een job!

Een update voor de “magjes” is niet zo moeilijk. Naast het noodzakelijke, dagelijkse benodigdheden, en ALS er nog budget overschot is, MOGEN enkele “magjes”. Selectief, doordacht, onderzocht. We leven volgens het budget we voor handen hebben en niet lenen. Daar komt een extra kost bij namelijk intrest!
Onze hoofdstad kan ook bij tante Duitsland of nonkel Frankrijk liggen. Dan zijn de kosten voor ons kind,  BeNeLux minder. In een crisistijd is het niet zo voor de handliggend of de juiste moment om de wereld te redden! EERST kijken we plichtsbewust in ons eigen gezin en DAN kunnen we eventueel andere wereldmensen helpen! Extra kosten, materiaal, voor GEEN familieleden van her en der ter wereld, die ONDER de basis ligt van intelligentie, blijven ruzie maken of discussiëren met geweld, en morgen dan weer eens wat anders zoeken om ons gezin op kosten te jagen,  moeten even wachten tot bemiddeling of geld door de deuren te gooien om weer eens de zoveelste dispuut te laten bekostigen door zorgzame gezinnen….  1 ding zal helpen; BEHANDELING !!!! ipv direct GELEEND geld  door te sturen! Ons lief kind BeNeLux ten nadele is omdat ze dan haar hele leven intresten kan betalen met een opstapeling van kosten. Het leven is geen spel! Onze lijdende economie moet gezond worden en dat kan alleen door de juiste gezonde beslissingen te nemen.

Dit is een klein staaltje van simpele verwoording. Blijkbaar is het nog steeds niet doorgedrongen tot bepaalde mensen. De mensen die de wettelijke beslissingen nemen…  

Maxiem Weber

woensdag 20 augustus 2014

Verkeersagressie 1: de bumperplakker.

 
Vandaag 19.08.2014 zijn er gemeentelijke wegenwerken aan de gang. In de verte zie ik een wagen achter mij rijden. Al heel vlug zit die achter mijn wagen. Zijn koplampen kan ik niet meer zien. Hij plakt als het ware aan mijn kofferbak. Maar de mobiele verkeerslichten kleuren van oranje naar rood. Ik stop. Er begint een daverend getoeter. Ik kijk achteruit.  Er zit een koppel rond de vijfentwintig jaar in de wagen die een forse uitbundige lichaamstaal uiten. Handengebaar, hun kop van links naar rechts en toeteren. Ik sta voor het rode licht en blik er naar. In schokjes rijden ze NOG DICHTER bij mijn kofferbak.

Terwijl het groenlicht werd, rij ik voorzichtig voorbij de werkende mensen. Met andermans koplampen die aan mijn kofferbak plakken. Tierende gezichtuitingen in mijn achteruitkijkspiegel. Ik hou de snelheid van 50 km en toch word ik gestuwd, geduwd, naar een hogere snelheid. Hetgeen ik zelf niet wil.

Verkeersagressie krijgt hier in België vrijspel. Hier mag iedereen spelen met andermans leven. Niemand doet er iets aan….. als we iedereen zo’n boodschap meegeven, is het tijd om vogelvrijverklaarden uit te spreken!!!

MW.

Fietsen 1: de fietspaden.

foto: Maxiem Weber      

 

Eindelijk heb ik mijn fiets gepimpt. Met de Hollandse bloemenguirlande en mijn gerenoveerde Hollandse mand fiets ik op Belgische fietswegen. Een zalig Hollands gevoel dat ik me troost op onze zielige fietspaden.


foto: putten, oneffenheden, schuine paden, kapotte beton....
 

                                foto: méér dan 6 m kapot glas over - dacht ik - "veilig fietspad".

Nederland is welbekend om zijn veilige fietspaden. Ik moet bevoorbeeld vijf km omrijden om zodoende op een veilig fietspad te kunnen fietsen. Ik moet dagelijks een keuze maken; kapotte onveilige paden, obstakels zoals beplanting hangende over de fietspaden of veilige paden maar dan moet ik kilometers omrijden! En dan vertelt het nieuwsanker dat er zware besparingen zijn in de wegenbouw?  Het is toch niet te gelooooven? …  Mijn fiets mijn vrijheid. Mijn stalen paard.



De wind vliegt door mijn haren. Nukkige fietsers komen uit tegenovergestelde richting. Maar dat kan mijn gelukkig gevoel niet verstoren. Een oude vrouw zwaait aan de overkant van de straat. Een moment van stilte volgt. Ik neurie met de golven van de wind mee.  De stilte wordt doorbroken… een wagen rijdt mij voorbij. De oude man stopt en stapt uit, net voor de bebouwde kom. Zijn wagen naast het fietspad geparkeerd, zinkt hij diep in zijn wagen. Hij haalt de voetmat uit de wagen en begint die tegen de verkeerspaal “50 km” uit te kloppen. Toen ik voorbij rij klopt hij de tweede voetmat tegen de paal. Wat een scenario dacht ik dan. Ik rij verder huiswaarts.

MW.

maandag 18 augustus 2014

Mannen mail gedrag


Vandaag heb ik mijn titel aangepast tot crisismanager. Met datum en melding in mijn bericht zodat creatievelingen of copycats GEEN voorspraak krijgen of afsnoepen van mijn projecten. De zelfbescherming naar vrouwen toe blijft in mijn achterhoofd zinderen…..

Niet alleen voor vrouwen. Heden analyseer ik even mannen-mail-gedrag.
Mannen spelen voor 90% in op de gevoelens van de vrouw. Wat is de relatie tussen die man en die vrouw? Een communicatie tussen beide geslachten.

Stel u vind een bericht in je mailbox. De meeste vrouwen misschien laaiend enthousiast en niet –na-denken. Maar  tijdens het analyseren valt er al veel op. Men kan een eerste besluit trekken met neutraal opstellingsskill.

De  man mailt enkel tussen 1 en 4 u ‘s nachts.
Hij vertelt de liefste woordjes en zegt juist DIE woorden die bij jou van toepassing zijn
Hij vraagt steeds weer een recente foto van jou
Jij krijgt geen foto van hem
Vragen naar uw grootte, kleur van ogen, schoenmaat, bh maat, …..  + commentaar
Hij zegt niks over hem tenzij wat druppelinformatie
Is hij moedersmooiste of veeleisend?
De mailer schrijft een verhaal over een gewond dier dat hij geholpen heeft
 

Indien de vraag davert en blijft domineren: “Hoe groot ben je en hoeveel weeg je?” Mag je je zorgen maken.


Welk individu heb je aan de andere kant van de lijn?
Er worden geen afspraken gemaakt.
Dit gaat niet over liefde? Hetgeen vaag beweerd wordt.
Wanneer je in tegenstrijd gaat met hem krijg je geen antwoord.
Ben je getrouwd? Krijg je een ander verhaaltje te lezen.
Vraag ZIJN foto en zijn ex-vriendin is terug thuisgekomen.
Dat is pech hebben hee?

MWRW.

donderdag 7 augustus 2014

Emotionele chantage/manipulatie

foto: Maxiem Weber     
 


Betekenis: manipulators kunnen door middel van emoties een relatie saboteren!!!  Emotionele chantage/manipulatie is veruit de sterkste en krachtigste vorm van manipuleren.

De basis is iemand bedreigen, intriges op relatievorm, de prooi wordt geleid naar de manipulators hand, afstraffing van het slachtoffer.
We beseffen allemaal goed genoeg dat relaties in iemands leven belangrijk zijn. De relatie ten opzichte van het slachtoffer. De gehechtheid. De manipulators kunnen er alle kanten mee uit.  Ze kennen dikwijls onze diepste geheimen en kwetsbaarheden. Emotionele chanteurs proberen macht te krijgen over UW eigen besluitneming en gedrag!

We willen onze relaties beschermen. Immers hebben ze een bepaalde waarde voor ons. En wat geeft de voorkeur aan een emotionele chanteur?
De chanteur bekijkt de verhouding met het slachtoffer. Meestal gebeurt dit door familie en vrienden!!! De emotionele manipulator bekijkt uw tekort aan zelfrespect, uit een ouderlijk gedrag naar u toe, probeert in te spelen op uw verantwoordelijkheidsgevoel, praat u een groot schuldgevoel aan. De emotionele chanteur bedreigt u door te zeggen “je zal er volledig alleen voor staan!” De manipulator gebruikt uw kwetsbaarheden of geheimen om zo zijn/haar eigen zin te krijgen!

Een emotionele chanteur/manipulator is meestal niet aan zijn/haar proefstuk toe. Eens ze dat gedaan hebben en kunnen slagen in hun handeling, komen ze steeds terug. Stel duidelijke grenzen! Anders overleef je het niet en blijft de cirkel tollen….

MWRW.