zondag 27 september 2015

Valse afspraken !!!!


 
 

De ZOVEELSTE VALSE AFSPRAAK GEHAD! Het klinkt zo negatief, maar het is een juiste vaststelling. Dit keer speciaal naar de Nederlandse grens gereden voor niks. We kunnen situaties ontleden;

Kunnen we een oorzaak koppelen? Door wie en waarom

1. Opdrachtgever
2. Leugenaar
3. De betrokken weet van niets
4. De betrokken heeft geen interesse



Oorzaak

1. Inschattingsfout
2. Verschil in redenering
3. Verkeerde richting sturen
4. Omgeleide communicatie
5. Achtergehouden informatie
6.

Doel & gevolg

1. Argwaan, onzekerheid, tweedracht, scheppen
2. Bezigheidstherapie naar mij gericht
3. Een boodschap overbrengen met een
.
4. Excuses om spelletjes te kunnen spelen
5. De mannen krijgen TEVEEL aandacht !
6. Uitlokken om grenzen te stellen
7. Pijnigen en psychische terreur door allerlei verhaaltjes
8. Opgehoopte teleurstellingen, opgehoopte verhaaltjes zonder resultaat!
9. MACHTSMISBRUIK
10. Enz….

Is de afstand zo noodzakelijk, of dient die om afstand te nemen, tot het speelveld?

Aard van rechtstreekse communicatie


1. Per brief - brievenbus
2. Rechtstreeks gesprek - telefoon
3. Per mail - computer
4. Per sms - gsm
5. Human to Human


WERKPUNTEN
Wat de doelstelling ook mag zijn, RECHTSTREEKSE COMMUNICATIE bespaart een BERG energie en miserie.

Maxiem

 
 
 
 

zondag 20 september 2015

Vaar je eigen schip


 
E  I  N  D  E  L  I  J  K  ! Durf ik te zeggen dat ik gelukkig ben. Jaren van het verleden op te ruimen, alles te herorganiseren, krijg ik nu een gelukkig leven. Niet alleen slechte herinneringen naar de kringloop dragen maar ook de omringende mensen dienden georganiseerd in mijn leven. Ik kan u verzekeren dat het heel zwaar was. Het snoeien in mijn vriendenkring, deed heel erg pijn! Mensen waarvan ik dacht te vertrouwen waren, waren dat niet! Maar het vuil moest opgeruimd worden. Nu heb ik  zuivere vriendschap en dat was mijn doelstelling. MERE,  you have allways a special place in my heart. And another friend;  “Hi Maxiem, i know you have a very bussy agenda but i want to see you very soon.” Behoren ook tot mijn zuivere vriendschap! En “Maxiem wanneer gaan we nog eens samen winkelen.” Vind ik zo zuiver en schattig doorheen mijn vriendenkring. En zijn mensen die heel dicht bij mij staan. Een zuivere entourage. En ja, er zijn er nog enkelingen die er mogen bij horen maar op afstandelijk gebied.

Vriendschap is niet alleen mijn entourage en hechte vrienden. Maar ook mijn medestudenten. Kristof zit tussen Inge en mij. We zijn als drie musketiers, één voor allen en allen voor één. Ik geniet ervan. Dit is de plek waar ik me goed voel. Waar ik zijn moet. De profs zijn geweldige verstandige mensen.

Ik mis een stuk mijn (fatsoenlijke) uitnodigingen. Door de negativiteit diende ik uitnodigingen van allerlei evenementen af te zeggen. Waardoor ik minder en minder werd uitgenodigd. Ik hoop dat ik terug uitgenodigd wordt, net als vroeger. Thx anyway.

Mijn stress vloog van mijn lichaam af, letterlijk en figuurlijk. Zo vlug het erbij kwam, zo vlug het eraf ging. En ebt nu langzamerhand verder weg.  Toen ik van een vooraanstaand man te horen kreeg;” Stress? Wat is dat? Ik heb nooit stress.” Antwoordde ik hem:”Stress in het uitvoeren van mijn job heb ik ook niet, maar het is de miserie wat anderen mij aandoen!” ….
Ik word nu niet meer onder druk gezet en ik heb een job. Het zou de start moeten betekenen voor een leven op te bouwen….

Mijn blog wordt gelezen door mensen over de hele wereld. Dank je wel lieve lezers!! Ook jullie dragen bij tot mijn geluk. En velen vinden  herkenningen in mijn schrijven. Dank jullie allen. Ik draag jullie ook in mijn hart.  

Ik heb geleerd dat één rotte appel een hele mand kan verrotten! We moeten steeds in alertheid leven en voorzichtig zijn. WIE je toelaat in je leven kan een positieve of negatieve impact geven! Welke naam of welke referenties die personen ook hebben ….  Kieper al het negatieve overboord en vaar met je schip door het leven.

Ik ben gelukkig. Terwijl ik met de wagen rij en een CD !! speel. Ik lig NIET in iemands armen maar ik lig soms wel in een knusse zetel.
EN …. Ik ben heeeeeeel gelukkig!

(* Stephan ! ) 

Lovely greetings,

Maxiem  

maandag 14 september 2015

Een klein sprookje of is het een spookje?



September 2011. Els kwam net op tijd voor een vriendinnenbabbel in een praatcafè. ‘Hè Els, wie heb je bij je? Welke knappe man was er daar net bij je?” Els keek om en zag in zijn blauwe ogen, een verwonderd gezicht. “Hoezo? Ik ben toch alleen.” De man met groot gestalte zette zich aan de bar. Els kreeg geen adem meer. Haar hart bonkte in haar keel en probeerde niks te laten merken. Toch bleef haar vriendin doorvragen. “Vertel nu, Els! Zo een knappe man, wat een charisma!,  zou ik nooit kunnen krijgen, wie is hij?” Els werd korter van stem:”Hou op, wil je, en laat het rusten!”

Nooit geloofde Els in liefde op het eerste zicht, nooit! Maar de chemie in haar lichaam vertelde meer en haar hart had al een keuze gemaakt. De dag nadien zinderde zijn gezicht door haar gedachten. Zijn geur, zijn stem, zijn sigaret…. Denken, denken. Was het echt zo toevallig die knappe man daar te ontmoeten? En wat deed die afstandelijk!  Wat was dat voor een stevige aantrekkingskracht, dat had ze nu nog nooit meegemaakt. Bestaat liefde dan toch? Maar de dagen verstreken. En Els ging telkens weer naar die plaats waar ze de man gezien had. Niets! Els begon rond te vragen of iemand een man in groot gestalte gezien had. Niets! Weken verstreken. En toch wilde ze praten met die man. Haar hart was onrustig en wilde  hem vinden. De drang naar zoeken, langs de straten, in gelegenheden, waren zonder succes. En de tol van haar hart begon wrange vormen te geven. Terwijl ze langs de straten wandelde over dag is zij tot tweemaal toe aangerand geweest. En toch wilde ze blijven zoeken. Els wilde hem vinden, wilde zijn stem terug horen, maar het bleef bij een leegstaand verlangen.

Zo probeerde ze bij vrienden informatie te winnen. Niets! Niemand kende de man. Niemand had de man gezien. Toch raar. En ineens begonnen look-alikes op haar pad te komen. Ergerlijk en frustrerend genoeg was het gewoon om sex te vragen. Neen dat wilde Els niet. Maanden verstreken en nog steeds niets!  Haar hart beefde. Moest ze het nu gaan opgeven? Jaren gingen voorbij. Hoe stom, dacht ze, wanneer die tijd samen kon gedeeld worden. Genieten van elkaar. Haar hart tot rust kwam. Maar het was niets! Ze kon de rust in huis niet meer vinden. Helemaal alleen ging ze naar vele plaatsen. Ja, misschien zou ze hem dan toch vinden? Tartte het lot dat ze elkaar juist NIET zagen? Daar zat ze dan…. alleen op terras met zonnebril.
Maxiem Weber

zaterdag 12 september 2015

Halloween 2015.



Mijn jaarlijks Halloweenfeest is niet meer!



De zovele jaren dat ik Halloween gevierd heb, moet ik afscheid nemen met heel veel spijt in mijn hart. (alhoewel heb ik enkele weken geleden toch al een stukje Halloween beleefd en dat is al voldoende voor dit jaar…)

Dan kijk ik verder uit naar Kerst ….. sneeuw, kaarsjes en muziek.

Maxiem

Boodschap - ontvanger





Communicatie is een heel belangrijk onderdeel van ons leven. Welke boodschap de boodschapper zend naar de ontvanger. En hoe de ontvanger de feedback aan de verzender geeft. Luisteren, samenvatten en doorvragen. Communicatie is vragen stellen naar de interesse of een herkenningspunt waarbij men beiden een gesprek kan uitvoeren. Dit kan met kleine gegevens zijn waardoor een geheel gesprek ontstaat. Communiceren kan men ook in niveau’s uiten. En er zijn verschillende types van mensen(stil, beeld, audio), maar als “meester communicator”  kunt u die ook tot een goed gesprek leiden.

Helaas kan ieder gesprek niet positief verlopen en dient men duidelijke grenzen te stellen. In het analyseren van de gestuurde woorden horen we dikwijls al een parallelle klank die verwijst dat woorden niet overéénstemmen met de werkelijke zin van het gesprek. Manipuleren, liegen, domineren enz… In welke context ook dienen we dan grenzen te stellen. Ontvluchten, afstand nemen, kan al een beginpunt zijn, met tegenzin van de tegenpartij.

Ik stel me dan de vraag;”Gebruiken sommige mensen
dan genoeg van hun hersencellen?”

EFT, emotional freedom technique, communiceert de hersens om doelen te behalen. Door triggerpunten aan te kloppen en ondertussen een boodschap(!opgelet woorden worden daden) te zeggen horen, voelen, luisteren, de hersens om een doelstelling te behalen. Het klinkt raar maar het werkt effectief. Het is ook deze therapy die ik perfect aangewezen vind bij een herprogrammering pestdaders. Om in hun heropvoeding naar normen en waarden, respect en begeleiding in hun pesters-ziekte, in te lassen tot bijdrage in een fatsoenlijker gedrag/behandeling.

Communicatie is zo uitgebreid. Zoals Carl Van De Velde vraagt;”Hoe draag JIJ bij tot de maatschappij? Op welke manier kun je de levenskwaliteit van je omgeving verbeteren?”  (ik vind dit persoonlijk zo prachtig van hem!) Kan een heldere, eenvoudige, verstandige, communicatie, een lichtpunt zijn tussen onze medemensen.

Maxiem

maandag 7 september 2015

Een zware nachtmerrie !


Ik zag zotgeschilderde caravans op een terrein staan. De geur van houtskool en andere geuren toen ik mijn grote liefde in één van die caravans zag wonen. De knappe man was een zigeuner! Afgesloten van de wereld en zo zonder zorgen leefde hij in een commune. Hij kende mijn jeugdvriend maar die speelde verkeerde informatie door aan hem. De knappe intelligente man geloofde de jeugdvriend. Rare verhalen, verkeerde situaties, deden zich voor en nooit was er een verklaring tot dat….

En nooit zal ik de liefde mogen kennen. Nog nooit heb ik echte liefde gekend. Ik leefde keihard onder een sociale hypnose (de omgeving bepaalt dat je vermogen gestimuleerd of belemmerd wordt: citeer ik de bekende Carl VD Velde,  en vooral dat laatste punt waar ik afrekenen moest!! ).
Mijn liefdesleven heeft bestaan uit mishandeling, perverse-porno-onrealistische- toestanden, wurgsex, vernederingen, afkraken van mijn persoonlijkheid, misbruik en het steeds wegkapen van een prille liefdesbegin dat eventueel zou kunnen uitgroeien en nooit de kans gekregen heeft door jaloerse vriendinnen.  
Het steeds mislopen van kanssituaties en het stimuleren van mijn jeugdvriend om zovlug mogelijk iemand anders te nemen in mijn leven, maakt dat ik nog steeds alleen ben…

En zo volgt de liefdesproblematiek op dat ik een nerd vind die bij mij is, als ziendoog voor het publiek zodat ik niet alleen ben maar diep van binnen huil omdat echte liefde niet sterk genoeg is of niet bestaat. Een mannelijk persoon waarbij ik de rust krijg van de buitenwereld en binnenin sterf.

Huilend en zwetend werd ik wakker, 4 u in de morgen……
Maxiem    

zondag 6 september 2015

Het zou maar het was niet.



 
Terwijl ik met mijn vriendin Rita over de parking, doorheen het bos liep, kwam ik tot de constatatie dat er iets degelijks fout was. We keken elkaar aan en in een analoge communicatie begrepen we gewoon dat dit in normen en waarden niet kon. Maar volhardend liepen we nog verder, en verder. Rita en ik trotseerden het slechte weer om dan aan de inkom na enkele minuten daar staan te kijken, observeren en dan samen beslist te hebben om terug te draaien en een totaal andere richting te nemen.  Kleurrijke wagentjes, hippies, zigeuners (?) mensen die wat brabbelde…. Een akelig gevoel. Nochtans had ik me supergoed moeten voelen, maar de angst greep ons beiden naar de keel. Verstikt, gechockt, liepen we veel vlotter naar onze wagen en bij het verlaten van de parking, de parkeerwachter die knikte met een glimlach alsof hij ons begreep.

Het had een veelbelovende avond ??? dienen te zijn geweest maar…. Het lot besliste anders. Rita stelde mij de vraag ‘wat ik van haar dacht’. Hier horen wij beiden niet tussen die bepaalde massa. Wat was hier de doelstelling? Dan hadden die mensen die het geregeld hadden als surprise een totaal verkeerde indruk over ons? Of was het nou net DIE BEDOELING om het mij moe te maken, zodat ik opgeef, een einde stel? Problemen zijn uitdagingen en zo reden we verder naar een dancing. Daar bleef ik niet ongespaard! Oude mannen wilden lichamelijk contact. En dat had ik even aangepakt! Is dit een nieuwe rage geworden dat zeventigers zo nodig een veertiger vrouw wensen? Beseffen die mannen dat ze die vrouw voldoende kunnen bevredigen? Om zo oud geworden te zijn en nog zo weinig verstandelijke inhoud te hebben, rampzalig ! Leven ook oude mannen nog met onhaalbare sexfantasietjes zoals jonge mannen?  Enkele minuten daarna kreeg Rita het aan de stok met een halfbloed, die haar – dwong om met haar te gaan dansen. In een directe communicatie sloeg ik met mijn hand op de tafel en vroeg een 4de keer de tafel te verlaten.  Toen ik wat later naar de toilet ging om af te koelen, stonden er wat vrouwen te praten. Ineens zegt een oude dame tegen mij:’Wat ben je toch een klassedame, zo charmant en hoffelijk. Dat is niet meer van deze tijd.’ Ik glimlachte even. “Ach, je bent een lieve schat maar ik ben maar gewoon.” We geraakten aan de praat en later op de dansvloer ging het gesprek nog verder; leuk! JA, ik kon het niet laten door de hevige pijnen ging ik tot het uiterste (een reactie op de actie of het pijnigen van mijn lichaam) en had ik even gedanst. Rita en ik kregen geen rust. Zo reden we verder….

Lang geleden dat ik daar nog geweest was. Kreeg ik de vraag waarom ik niet danste en Rita kreeg de vraag of we nog terug kwamen….. We hadden al bij al een leuke avond voorzien, het lot anders besliste en van een probleem een uitdaging gemaakt en bovenal veilig thuis geraakt.   

Maxiem