maandag 28 oktober 2013

HET JAARWIEL


Het eikenblad maakt zich los van de tak. Het dwarrelt zachtjes naar beneden. Schommelend heen en weer blaast de wind het gele object noordwaarts. Geen specifieke richting uit, in een stroomversnelling het spoor kwijt, ploft het op de vooruit van de wagen. Dondert het kleine ding aan de zijkant van de baan.  In het voorbij zoeven van de wagens landt het in de gracht. Rustend op het water stroomt het mee naar een nieuw seizoen.

Door woelige koningin herfst verkondigt koning winter een kille koude over de kale vlakte. Jack Frost spuwt ijzige vrieslucht. De natuur zuivert. Als poedersuiker bedekt in de koude rust zoeken dieren naar voedsel. Kinderen maken een sneeuwman.
Lange donkere nachten zorgen voor nieuw leven in het nest. De zon spiekt door de wolken. De lente kondigt zich aan. Nieuw leven voor plant en dier in verse zuivere lucht, bloeit in volle groei.

De temperatuur stijgt. Barbecue geuren golven doorheen de vakantieperiode. Iedereen draagt mee in het zomer seizoen. Vruchten rijpen. De zomer te kort komt de oogsttijd eraan.  
Mens en dier hamsteren alles bij elkaar voor de woelige koningin herfst eraan komt. En Koning winter? Die alles weer tot een mooi wit tapijt tovert.

Het keren van het Keltisch wiel. Geniet van Halloween!

MW. ©

Geen opmerkingen:

Een reactie posten