dinsdag 16 juni 2020

Warme oproep tegen eenzaamheid





We zien het op de openbare reclame op TV. De restanten van de Coronatijdperk waarbij bepaalde mensen dan toch nog in een “lockdown”-modus blijven hangen door de eenzaamheid. We kennen allemaal het TV-programma “Eenzaamheid” waarbij verschillende situaties werden uitgelegd. Een degelijk aandachtspunt binnen onze samenleving. Helaas wordt dit in het algemeen off the record geveegd! Terwijl er zovele alleenstaanden binnen onze maatschappij hunkeren om iemand te hebben om activiteiten mee te delen, opgesloten zitten tussen vier muren doorheen omstandigheden. Wie z’n best doet en op zoek gaat op het internet komt er volledig BEDROGEN UIT! Men moet de volledige bankkaartgegevens ingeven, en een abonnement mag men op jaarlijkse basis NIET BETALEN! Heel vreemd. Een betaling is een betaling. Wie biedt dit aan op het internet in deze oplichtingstijden? Een mens kan nog geen degelijk fitnesstoestel bestellen en werd opgelicht! Iedere sociale casus heeft een routineprobleem. Mensen leven in eigen levenspatronen en om dat te door breken zou ik een warme oproep willen doen.

Een warme oproep  naar een Nationaal Platform waarbij men zich kan inschrijven, hetzij gratis of met een degelijk betalingsvoorwaarden waarbij overschrijvingen nog kunnen gedaan worden- rekening houdend dat niet iedereen van de kandidaten een PC banking hebben!
Een Nationaal Platform waarbij men alleenstaande mensen leert kennen om samen te gaan winkelen, te wandelen, te sporten, te zwemmen…. Alsook iemand die mee gaat naar het Vredegerecht, de specialist, de tandarts….. en wat héél belangrijk is moeten de profielen gescreend worden zodat men deze kwetsbare mensen niets verkeerds kan aan doen! (afpersen, aanvallen, pesten, oplichten, liegen, misbruik, …WANT er zijn nog té véél daders die hun slachtoffers héél bewust kiezen dat die alleenstaande zijn om die te pluimen!  )

Er wordt binnen onze levensgewoonten zoveel haat, nijd, jaloezie, verspreid. Het wordt tijd dat we elkaar beschermen en “iemand” zou dit project kunnen opstarten voor een meerwaarde binnen ons leven. 

Samen tegen eenzaamheid!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten