maandag 20 januari 2014

ZEN



Een staat in concentratie met meditatie. Zoals we in de Bardo (Bar –do = tussen twee, een golf) zeggen  in de tussenstaat van het leven (Kye Ne-Bardo) met de tussenstaat van meditatie (Samten-Bardo). Een rustpunt in ons lichaam zoekend naar kracht. In ons Westers gebeuren is er nog steeds te weinig tijd om te mediteren. De kracht zoeken in uw lichaam. Een éénmaking met uw ziel. Tijd om stil te staan in beslissingen nemen, over het leven zelf, de kracht van daadkracht of wat je wilt bereiken. Het kan allemaal.

Wat te doen? Men kan een rustig plaatsje zoeken. Je ogen sluiten en probeer in je innerlijke terecht te komen. Maak je hoofd leeg. Denk even aan niets. Het is moeilijk maar toch….. neem even tijd voor me-time. De meest zuivere tijd is om 4 u s morgens. Zenmeesters en beoefenaars nemen hun tijd voor een soort gebed.
Zen – tijd kan ook op een andere  wijze. Je zet een meditatiemuziek (new age of klassiek) op de achtergrond van de woonkamer. Onbewust kom je terecht in een Zen ervaring.
Zen is eenvoud. Een nieuwe rangschikking van interieur, decoratie kan een vernieuwende energie brengen.
Sta je te wachten aan de kassa? Maak je hoofd leeg. Denk aan iets positiefs. Volg geconcentreerd mee zodat je onbewust mee aansluit tot het uw beurt is.
Een onverwacht negatieve gebeurtenis slorpt al uw aandacht op. Keer terug in uw Zen meditatie en je behoudt of beheerst de emoties.
Je zou versteld staan hoe alert uw mind wordt!

Zen in alle eenvoud met een degelijke innerlijke kracht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten