zaterdag 29 november 2014

De uit - laat.


 foto: ongekend

Misschien spring jij ook uit… en toevallig in een verkeerd oog? Nou, dat zou een heel spijtige zaak zijn. Sommige mensen hebben nu éénmaal andere talenten. Iedereen is uniek op de manier om zichzelf te kunnen en mogen uiten. Maar niet iedereen laat zoiets toe en blokkeert de meergetalenteerde. De knappe keukenprinces staart naar de zakenvrouw. In een verleden zocht en trachtte zij ook ‘ooit zo eens’ te kunnen zijn. Spiegeling! Daarom hoeft u de zakenvrouw niet kapot te maken of te kleineren. De knappe keukenprinces zou het verstand moeten dragen om cursussen en bijscholingen te doen of totaal een herscholing. Om iets te bereiken moet men een inzet leveren en zeker niet spiegelen. Dat brengt enkel frustraties te weeg.

Het is een doorsnee vrouweneigenschap. Meestal willen bazige, dominerende, ongetalenteerde vrouwen, het roer in handen houden. Niet alleen hun eigen roer maar ook van andermans leven.  Ze willen totaal NIET dat andere vrouwen betere eigenschappen hebben dan hun zelf. Ziet u soms eens na hoeveel vrouwen er elkaar achterna gapen. “Waar heeft ze dat kleedje weeral gekocht?”  Laat iedereen zichzelf zijn. Dat is het eerlijkste en het belangrijkste. Indien men het niet kan laten anderen te bejegenen zal men steeds ongelukkig blijven. Niets compenseert uw nalatigheid of onkunde! Dan zal men zelf het initiatief moeten nemen  om van uw persoonlijkheid en kennis iets te kunnen maken!

Het is natuurlijk heel spijtig te moeten vaststellen dat 80% van de vrouwen die een betere positie krijgen, misbruik maken van macht en gezag! De kuisvrouw die een nieuwe job als administratief bediende gekregen heeft begint plots de kuisvrouw te pesten op kantoor. Of de sociale werkbegeleider die promotie gekregen heeft als teamverantwoordelijke maar er totaal niets van bakt op professioneel vlak, begint een getalenteerde medewerker te kleineren tot die ziek wordt. Mannen daarentegen zijn veel analytischer, to the point, oplossingsgericht, voor- en nadenken, enkel met zijn taken bezig zijn, resultaatgericht!...   
Omdat een vrouw probleemloos haar huishouden kan organiseren wilt nog niet direct zeggen dat ze skills heeft voor business. En hoeveel ouders dragen tekorten in de opvoeding van hun kinderen? Hoe dikwijls horen wij in de volksmond “Het wordt tijd dat er terug legerdienst ingevoegd wordt ter aanvulling van opvoeding!” En dan  hebben ze nog gelijk ook.

Beste vrouwen, indien u iets wenst te bereiken, doe het dan NU. Doe de normale positieve inzet (als u me niet begrijpt zoek normale positieve inzet op om de juiste betekenis te kennen); bijscholing, studeren, workshops…. Maar andere vrouwen kapot maken haalt U vroeg of laat ter tijd en stond in ! En dan sta je nog nergens!

MWRW.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten