zondag 16 november 2014

Medicacheques !


 foto: Maxiem Weber
 
Een zwetende geur doorheen het pashokje of de zweetgeur van een klant in de winkel of een mens op de straat, galmt minuten na. Komt het u bekend voor? In onze samenleving komen we meer en meer in confrontatie met zweetgeuren, vettige haren, mensen die zich niet meer kunnen permitteren om zich de nodige verzorging te geven.

Neen, u hoeft niet te oordelen voor een eerste indruk. Het zou de verkeerde kunnen zijn. Het gaat hier niet alleen om sociale gevallen zoals men direct zou aanwijzen. Onze middenklasse heeft het ook moeilijk; gezinnen, alleenstaanden met al dan niet een job. Onze levensstandaard is zwaar achteruit gegaan. De levenskwaliteit moet geschat worden op minder dan 50 %. Meer dan gehalveerd! Of u nu het geluk hebt om te kunnen werken of niet. Het dagelijkse leven is nu eenmaal heel duur geworden.

In een doorsnee bedrijf worden maaltijdcheques aangeboden. Het is een basisvoordeel voor werkgevers en werknemers. Sommige winkels nemen enkel maaltijdcheques voor voeding en moet men het andere bedrag bij betalen. Ecocheques worden soms aangeboden waarmede werknemers ecomaterialen kunnen kopen? Is dit laatste noodzakelijk?  

Er is dringend een nood aan MEDICACHEQUES! Minstens 1/3 van de voordeel cheques zouden aan Medicacheques moeten besteed worden. Zo kunnen mensen eens een extraatje spenderen voor een doktersbezoek, voor de tandarts, coaching, medicijnen of verbanden kunnen kopen, ontspannende massages, tandpasta en zepen kopen….

We staan er dikwijls niet bij stil: Medicacheques, grotere noodzaak in onze levensstandaard dan ecocheques!

MWRW.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten