woensdag 11 september 2013

Wij betalen andermans pleziertje


U en ik, mevrouw, meneer, wij betalen andermans pleziertje. Ja,  je leest het goed. Misschien is het te wijten aan onze vergroeide maatschappij? We kunnen dan beter eens een voorbeeld bekijken bij onze Nederlanders, want zij kampen als bijna nihil met ons typisch (helaas!) Belgisch probleem.

Mensen die ‘iets bereikt’ hebben en beseffen dat het echt niet juist is, wat niet door de beugel kan, de vier muren niet verlaten kan,  en toch kunnen waarmaken hebben, verleggen hun grenzen. Dat is nu eenmaal zo.  Pesters willen grenzen verleggen. Gefrustreerde keukenprincessen kunnen hun dromen niet waarmaken. Hogere libido’s kunnen anderen niet gerust laten… zij beginnen dan te spelen op een veld waar het voor de hand ligt. Met als gevolg: de speeltijd een dure grap is! Niet alleen de speeltijd, ook de voorbereiding er rond. Bekijk nu het ziekelijk gedrag; intimidatie, intriges, manipulatie, ….  Er wordt een planning opgesteld en een doel. Dat doel is meestal het slachtoffer te verwijderen uit hun veld. Een machtsspel? Niet altijd. Misschien heeft die persoon andere talenten en wordt niet-aanvaarding een ziekelijk spel? 

De naweeën lopen verder. Want thuisgekomen wordt de strijd verwerkt. Hetzij in uiting van verkeersagressie, prikkelbaarheid of huishoudelijk geweld. Huishoudelijk geweld? Ja, de ziekelijke spelletjes kunnen omschreven worden of beleefd worden als huishoudelijk geweld. En zoiets dient aangepakt te worden. Niet alleen voor de kleine maar ook voor de grotere organisaties!! En niet alleen de oversten dienen gestraft te worden. Bekijken we dan niet beter naar de uitvoerders zelf?? Dat mag men niet vergeten!!! (coachingprogramma ter bestrijding van....)

Heel benieuwd kijk ik uit naar de nieuwe wetgeving. Heeeel binnenkort!

En mijn aandachtspunt: mensen met talenten? Ieder talent is een pluspunt in een mooiere samenleving. Een verrijking binnen de organisatie, een extra inzet, om een sterker resultaat te behalen!  Geef dit dan ook een ruimere plaats binnen een functie met waardering. (aan …,  noteert U dat in de aandachtspunten in uw agenda?) Thx
Maxiem   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten