maandag 2 september 2013

nieuw schooljaar



Het nieuwe schooljaar is begonnen. Nieuwe cursussen, workshops in beweging naar de groei van een persoonlijkheid. Een nieuwe energie komt vrij om iets op te bouwen. Volwassenen of studenten die vooruit willen in hun leven. Voor nieuwe dingen in je leven te brengen heeft men een dossis positieve energie en doorzettingsvermogen nodig.

Wanneer nieuwe dingen in je leven komen dient men ook te leren aanvaarden! Niet iedereen voldoet aan UW eisen! (ook al is het gewoon om die persoon te breken van zijn of haar capaciteiten of gewoon verkeerde gevoelens die opborrelen) Ieder individu heeft een eigen persoonlijkheid. Ieder roeit met de riemen die hij of zij heeft. Zolang alles met de “flow” mee kan lijkt er geen obstakel mogelijk. Helaas! Loopt het allemaal niet zomaar van een leien dakje. Gevoelens zoals; jaloersheid, nijd, frustraties vliegen de pan uit wanneer men zich spiegelt aan een ander individu. En laat het ons simpel houden zonder enige andere cultuurverschillen. Lijkt het dikwijls zo moeilijk dat bepaalde mensen een eigen persoonlijkheid kweken. Het is zo vrij simpel om de copycat uit te hangen. “Want dat is o zo prachtig” niet waar? Men hoeft niet te leren maar gewoon een ander kopiëren en men ziet het resultaat al in het spiegelbeeld….

Personen die aan hun eigen identiteit werken. Werken aan een eigen persoonlijkheid en dat dient respect te krijgen! Hetzij door coaching, workshops, alternatieve cursussen, …. naar een leefbaardere samenleving. Verantwoordelijkheid, oprechtheid, doorzettingsvermogen, ambitie, durft te uiten. Men ondervindt al snel dat er een serieuze kloof stroomt door bepaalde individu’s! Let er maar eens op. Volwassen kinderlijk gedrag, agressie, onwetendheid, … er zijn zoveel voorbeelden op te noemen.
Gedicht; Wie ben jij?
Wie ben jij
om te kunnen oordelen
over andere mensen
Wie ben jij
denkend als meerwaarde
Te zijn voor anderen
Wie ben jij
Om anderen te kraken
Jezelf te ontvluchten
Wie ben jij
Om anderen af te remmen                                                        
“ziet je wel, je bent een niets”
Wie ben jij
om zich in te laten
In andermans leven
JIJ! JIJ!
Jij moet jezelf kunnen blijven
En laat anderen leven
Zoals ze zelf willen
Jij! Jij !
Kijk naar jezelf
Pak alles bij elkaar
En maak je eigen dromen waar!
Maxiem Weber©

Geen opmerkingen:

Een reactie posten