donderdag 22 september 2016

Uitzendkantoren te duur? Ik heb de oplossing !


Een werkgever betaalt zich blauw aan de hoge rekeningen van een uitzendkantoor. Dat weten we met z’n allen al lange tijd. Per dag of week, de kosten zijn te hoog voor onze crisistijd. De hoge kost is niet het alleenstaande nadeel om een uitzendkantoor in te schakelen op de werkvloer. Mogen we niet vergeten dat het uitzendkantoor, “interimkantoor” (voor de robotjes op een zoekmachine verwijzend naar mijn tekst),  ZELF HUN KEUZE maken, de eerste selectie doen, wat JIJ DENKT DAT GOED IS voor je firma. Meestal resulteert dat, dat de goede kennissen, vrienden, van de uitzendconsulente, op de eerste plaats van de lijst komen.

Onze bedrijfswereld vergeet een schat aan waarde! Degelijk volwassenonderwijs zoals hoge scholen die echt gemotiveerde mensen opleiden. De “studenten” hebben die keuze zelf gemaakt om die bepaalde opleiding te voltooien. Naast hun job studeren zij om zich ambitieus waar te maken op de (nieuwe) werkvloer. Hetzij door bijscholing voor een bepaalde job die ze uitvoeren. Hetzij door herscholing om totaal iets anders te willen doen.

Als bedrijf kan U ! steeds terecht bij de schooldirectie zelf. Neem even de tijd om die juiste persoon binnen uw firma te vinden. Uzelf, werkgever, kan in de klassen de juiste personen buiten halen. Er zijn vele studenten die een drive-veer hebben om bij U ! in dienst te komen om hun talenten te kunnen waar maken!!!


Van jong schooltalent tot mature mensen die U ! een meerwaarde geven in uw bedrijf !!

Volwassen mensen worden nog te veel benadeeld als zij verder studeren. Er wordt al gauw met de stok geslagen alszijnde voor educatief verlof? Iedere student heeft geen educatief verlof nodig. OOK mogen we niet vergeten dat wanneer men op een nieuwe werkvloer komt, collega’s zijn die zich bedreigt voelen door hun o-kennis, de nieuwe aanwinst kapot maken, kraken tot hun laag niveau om te kunnen zeggen; “Ziet is, ik maak dat hier zonder fouten en die nieuwe …. Kan het niet met al haar studeren.”  Dit is een realistisch voorbeeld. Zo kan u als werkgever inschatten wat een meerwaarde en impact het heeft om deze volwassen studenten in uw bedrijf te werk te stellen!!

De studenten krijgen de laatste nieuwe know-how, zijn up to date en geef ze dan ook de ware kansen binnen uw bedrijf indien u de beslissing maakt, deze meerwaarde aan te schaffen.  Ik reken dan ook op een juiste opvolging zodat die mensen niet gekraakt worden en de juiste kansen mogen krijgen! Blijkbaar krijgen de mensen niet de juiste kansen in  vele kleine bedrijven.  U kan het verschil maken.

Ik spreek hier nu over de hoge school. Maar vergeet ook onze stielmannen niet !!


Iedere school heeft zijn eigen specialiteit. U ziet, voor ieder bedrijf wat wils. En u kan via VDAB een overeenkomst maken, indien de student werkloos is of er bestaan allerlei sociale voordelen voor de werkende studenten. Informeer en u vindt! Voor inlichtingen maxiemweber@gmail.com



Geen opmerkingen:

Een reactie posten