zaterdag 22 augustus 2015

Single


  
Single, in onze volksmond ‘alleenstaande’ bestaat uit -alleen -er –voor- staan. Onze gedachten lopen dan naar een alleenstaande per gezin. Alleenwonend, alleen zijnde… ‘Wat een geluk dat je alleen bent, jij kunt je volle goesting doen!’ En toch moeten we vaststellen dat er een geheel van misbruiken aan vast hangt. Hoe ergerlijk dat ook is. We leven nu eenmaal in een moderne maatschappij en meer dan de helft van onze bevolking is alleenstaande. Geloven we nog wel in echte liefde? Onze samenleving is zo gemuteerd dat iedereen een eigen levensweg zoekt, hoe ‘modern’ ook,  tot die HET vindt en WAT die dan vindt. Maar dan …..

Een alleenstaande man heeft het vrij simpel. Hij draagt een rouwperiode van 14 dagen en gaat verder op jacht naar een volgende partner. Hoe creatief mannen ook kunnen zijn, heeft de doorsnee man een patroon ontwikkelt dat ze eerst een ander hebben vooraleer de relatiebreuk aan te gaan. Ze werken op voorhand met jachtinzicht. Hun perspectieven liggen anders. In onze moderne maatschappij vinden we vele mannen terug die enkel sex willen maar geen leven willen opbouwen. Die inzet is voor hen ietsje te zwaar. (denken we al aan de ‘meer dan de helft van onze bevolking is single”…) Meer dan 85 % van de alleenstaande mannen zijn “friends with benefits”

Een alleenstaande vrouw zijn is helemaal verkeerd!
Waarom, denk je dan?

1. Alleenstaande vrouwen krijgen meer sexistische opmerkingen.
De man krijgt sexfantasietjes en begint het uit te hangen. Die frustraties kunnen zich overal voordoen en heeft geen bepaald patroon.

2. De ex wilt nog eens langs komen voor een sex uurtje. Of getrouwde mannen willen het eens proberen…
De vrouwen zijn een sexspeeltje, toch?

3. De ex wilt zich sterk voordoen voor zijn nieuwe aanwinst en gaat het leven van de alleenstaande ex meer dan - uit de doeken doen -  tegenover zijn nieuwe liefde. (wat voelt hij zich een super-man)Dit doet hij om in een goed blaadje te staan. De arme man beseft niet dat vrouweneigenschappen als: nieuwsgierigheid, dominantie, intriges, in de meest doorsnee vrouwelijke lijn liggen en zeker wanneer het op concurrentie aan komt dan ook de alleenstaande vrouw opzoeken.

4. Het vrouwengroepsgedrag verandert wanneer er een alleenstaande vrouw tussen getrouwde vrouwen terecht komt. Als voorbeeld geef ik op de werkvloer, vereniging….  Een probleem omdat men die gemeenschappelijke tijd niet kan ontvluchten.

5. Een alleenstaande vrouw is een doelwit van andermans belangen!  Net wat een ander wilt, wordt de alleenstaande vrouw onder zware druk gezet, zodat derden hun goesting krijgen. De daders in kwestie wachten steeds tot de alleenstaande vrouw –alleen – is- om hun slag te slagen en te behalen.  HET moment vooraleer die vrouw een andere partner gevonden heeft?   

6.Wat ik in het groepsdoelwit van alleenstaande vrouwen gevonden heb is dat die heel veel meegemaakt hebben. Mishandeling, verminking, zelfverminking, gedwongen perverse sex, vernederingen, misbruik van vertrouwen, kraken van de vrouwelijke persoonlijkheid,  enz…. dat maakt dat alleenstaande vrouwen voor langere tijd alleen blijven. Gebroken vrouwen die achterblijven in depressies, verwerken van verdriet enz…. zullen meer tijd en inzet nodig hebben om zich in te zetten voor een nieuwe relatie.

7. Mannen kijken teveel porno en verliezen hun eigen normen en waarden. De sexfantasietjes krijgen prior of die vrouw het nu wilt of niet.

8. Ik constateer dat ook veel alleenstaande vrouwen een beperking hebben waar ze terecht kunnen of iemand in vertrouwen kunnen nemen.

9. Pesterijen of stalking overkomt de alleenstaande vrouw. Zij leeft op dat moment in een zwakke positie en zal zich duchtig moeten verdedigen.


Ik moet eerlijk bekennen dat ik mezelf kan aansluiten bij bepaalde punten van de alleenstaande vrouw. Hoe erg dat ook is maar realistisch en zeker geen schande is.

We hebben allen maar 1 leven. Hetzij al dan niet single  zijn. Leven in onze moderne, gemuteerde, maatschappij. En ik stel mezelf hier de vraag of er nog echte liefde bestaat. Ik denk dat het probleem zowel voor mannen als vrouwen geldt. Want als niemand daar meer in gelooft zal dit probleem escaleren doorheen onze samenleving met alle gevolgen van dien.

Of moeten we een man inhuren (the hire man) om “de juiste indruk te geven naar de buitenwereld” of om als voorbeeld,  de zware onderdrukzetting te blokkeren? Het zou een begin zijn van een nieuwe trend ! 

   

Maxiem Weber

Geen opmerkingen:

Een reactie posten