zondag 10 januari 2016

Geluk.

Geluk heeft voor iedereen een andere betekenis. Wie is, met wat, gelukkig? Met Nieuwjaar wensen we ieders de beste wensen en veel geluk.  Wie wilt, of kan, iemand anders het echte beste wensen zonder afgunst, is tegenwoordig ook al een hele kunst doorheen onze maatschappij. Ik ga het niet helemaal uitbreiden. Waar ik het wel zal over hebben is: waar het hart over beslist en niet het verstand: liefde. De meesten onder ons zijn de liefde volledig kwijt.

Ik keek toe hoe een vriend van mij, zoveel miserie had gehad in zijn leven. Hij droeg een ware zware rugzak. Hij had problemen met zijn job. Zelf had hij de liefde totaal opgegeven. Hij dwaalde rond. Van de ene naar de andere dame. Maar niemand van de vrouwen was gepast genoeg om naast zijn zijde te staan. Zijn gezicht was triestig. Hij leefde van dag tot dag… de eenzaamheid….

Toen op een dag… hij een gepaste dame ontmoet had. Zijn leven bloeide open. Zijn zorghebbend gezicht veranderde in een stralend gezicht. Hij leek wel tien jaar jonger. Een bruisende energieblok.  Een toffe job gekregen.
Hij kon zoveel meer aan. Nieuwe projecten, nieuwe vrienden, uitgaan in prestige …. Hij kreeg een bruisend nieuw leven. Het oude verdween en de plaats van opruiming van zijn oude leven maakte plaats voor iets nieuw.
De vriend stoomt door het leven alsof het nu allemaal vanzelfsprekend is met zijn vrouw naast zijn zijde. Zo prachtig !

Als men de ware gevonden heeft veranderd het leven in de positieve zin. Alle obstakels verdwijnen en men kan zich als – geheel voelen -  door het ontbrekende stuk gevonden  te hebben.
Het is een ware kunst om juist – de perfecte partner – te vinden. Gevoelens, karakter, libido, de samenhorigheid, intimiteit... moet klikken.  Zo kunnen beide partners zich meer verzekerd voelen doordat ze ondersteund zijn door elkaar. Waardoor ze beiden groeien in hun relatie, en samen hun leven ontdekken naar nieuwe dingen.

Maxiem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten