maandag 9 december 2013

Geachte Weldoener,



Oude tijden komen terug. Dit wordt wel eens in de volksmond gezegd. We weten nooit wat voor slechte tijden de buur heeft. Hij of zij zal het nooit willen laten merken. Maar wanneer we door de winkels lopen, zien we aan de kleding, schoenen, verzorging, wat die ziel moet door staan. Men wordt aangekeken door omstaanders omdat men anders gekleed loopt dan in trendy kleding. De doorsnee bevolking jong of oud winkelen in tweedehands winkels. Er zijn geen extraatjes meer. Voedselbanken moeten bakken bij zetten om mondjes te vullen.  

Het is bijna Kerst. Welvarende mensen zien toe hoe de bevolking verandert in deze tijden. De leuke oude kerstverhalen waar men mensen helpt in armoede, schaduwt met de realiteit. En dan plots…
worden er twintig eurobiljetten in brievenbussen gestopt? Nieuwsgierig, wantrouwig, worden de biljetten nagekeken. Blijkbaar is er een wilde weldoener die op zijn of haar manier een kerstcadeau aan de mensen wilt geven? Misschien met een doelstelling om zijn of haar bijdrage te leveren in de maatschappij.

Wel, lieve weldoener,  u hebt misschien de juiste bedoeling, toch las ik dat het geld werd opgevraagd door instanties. Wantrouwen. Hoe stom het ook klinkt. In uw juiste doelstelling heb ik toch respect dat u zoiets doet.  Iemand die zich bekommert met de juiste daadkracht. Minderbemiddelden helpen die nog iets willen bereiken in onze maatschappij en die afgeremd worden. Als een verdoken Tempelier die zich wilt inzetten bij hulp bieden. Ik hoop dat er nog meerdere weldoeners u zullen steunen in daden. Vergeet u mijn brievenbus niet?

9.12.2013 MW.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten