zaterdag 24 oktober 2015

Twee in één ruimte




Soms loopt het spaak door intense emoties. Moeilijk uit te leggen. Overstelpt in een hoge dosis onzekerheid. Een hoge portie normen en waarden, opvoeding en levenservaringen, maakt de situatie dan nogmaals moeilijker. Niet wetend van elkaar hoe diep de gevoelens zitten. Denk ik dat het mijn fout is, mijn persoonlijk probleem is, de ander er geen last van heeft... 

Als alles zo fout loopt. Met treuren overstelpt en de daarbij horende kwalen…. breekt het hart. Nochtans zo omringt met elkaars energie, staan heel dikwijls andere invloeden in de weg. Wie is in de omgeving? Hoe staan die of hebben die invloed op de situatie? Is het de juiste plaats? Het juiste tijdstip? De dwang van de medemens. Mensen worden steeds beïnvloed door andere energieën.

In een diplomatische oplossing zouden de twee personen opgesloten worden in één ruimte. Tijd en ruimte voor conversatie en uit te praten. Niets kan ontwijken, niemand kan vluchten. Geen misverstanden tot het uitgeklaard is. Twee energieën die rustig in elkaars aanwezigheid kunnen praten. Ieders wederhelft, ieders hart. Zijn we bang om elkaar te verliezen? Zijn we bang om iets fout te doen? We kunnen er allen bij winnen om twee personen in één ruimte te plaatsen voor conversatie.


Maxiem 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten