maandag 7 april 2014

Hoe dat UW leven het punt naar beneden sleurt.








1. De reden van werkloosheid. Budgettering is de allergrootste teloorgang. De bedrijven hebben het geld niet meer om het personeel of het bedrijf draaiende te houden. Mogen we er ook aan herinneren dat sommige werkgevers hun levenswerk willen redden. Hun ‘kind’ waar ze zo hard voor geknokt hebben.  Pesterijen is een sluimerende ondergang van het bedrijf. De kosten van het pesten, ziekteverzuim enz… een zwijgen opgelegd.  Reorganisatie wordt als eerste bedrijfshulp doorgevoerd. De personeelsleden dienen de taken te verdelen om also kostbesparend te werken. Vermijd burn-out. Want dat is een bedrijfskanker die veel tijd nodig heeft. Geef bedrijven ademruimte met de noodzakelijke COOPHERK programma!!!


2. Echtscheiding. Een relatiebreuk weegt niet alleen om uw ingesteldheid als alleenstaande te staven. Financieel kan u na de breuk nog teren op uw spaargeld. Maar na enkele jaren als alleenstaande en vermindert inkomen, ziet men het spaargeld verdwijnen als sneeuw voor de zon. Slechte tijden doen een vijandigheid kweken hoe alleenstaande vrouwen zich door het leven moeten slagen. Neem nu alleenstaande moeders met kinderen. Men haalt gewoon de budgettering niet meer om alle rekeningen te kunnen betalen.


3. Single. Het is gemakkelijker een alleenstaande man te zijn dan een alleenstaande vrouw. Vergelijk de kosten van de klussen. De kostprijs voor strijken en kuisen weegt niet op tegen de kosten om de kraan te herstellen, of andere uit te voeren  mannelijke klussen. Vandaar dat een groep singles bewust kiest om alleen te blijven. Ook al hebben ze het niet gemakkelijk. De voorzichtigheid overheerst.


4. Door ziekte. Welke oorzaak heeft de ziekte? Als het leven u totaal tegen zit en je had nog zoveel plannen in uw leven, die dan abrupt gestopt dienen te worden. Wat is er nog haalbaar? En zijn we dan ook niet vlug onze partner kwijt. Het sexleven gaat niet meer zo goed of de kwalen beginnen het gezin te tergen. Met alle kosten van dien.  


5. Nalatenschap. Jongeren met een alleenstaande ouder. Het is gewoon een natuurlijk gegeven in deze maatschappij.  Meestal zien we dat de alleenstaande ouder een ander leven wilt opbouwen. Denk dan aan het onroerend goed. Een ouder die graag het huis verkoopt aan het kind. Maar die is nog jong en kan het momenteel niet kopen door EEN TE HOGE BESCHRIJFKOSTEN!! De alleenstaande ouder wenst graag een praktische kleinere woonst. Het kind denkt aan gezinsvergroting. Het is ronduit schandalig.  Belasting betalen bij aankoop of bouw ouderlijk huis. En later de kinderen NOGMAALS een vette belastingsplaat mogen betalen!!! Haaipraktijken wanneer datzelfde onroerend goed in de familie blijft steeds WEER en WEER belasting beschrijf dient te betalen??? Zorg voor een leefbaarder inheems familieleven!!!! Niet geldend voor edele vluchtelingen die huizen kopen in hun thuisland!  


6. Energieverbruik. Er werd eens gezegd dat…. Ieder burger zijn of haar energieverbruik zelf een leverancier kan kiezen. Wordt het niet de HOOGSTE TIJD om ieder burger dan ook daadwerkelijk te laten kiezen? Waterverbruik is een natuurlijk gegeven. Groene elektriciteit die men zelf produceert. Laat ieder burger de kans krijgen om een waterput of windmolen te mogen hebben op het plattegrond. Het schaadt NIEMAND. Zodat het betaalbaar leefbaarder wordt voor de burgers!!!!


7.  Werklozen. Het is gemakkelijk gezegd dat het profiteurs zijn. Inwonende werklozen hebben nog een ruggesteun. Alleenstaande werklozen moeten knokken om te overleven. Of zij dat zelf gewild hebben? Neen! Iedere manier is goed genoeg om toch maar DIE job te krijgen. En ja, sommigen maken op voorhand beloftes aan de werkgever. Die extraatjes die zo geheimzinnig of spannend kunnen zijn. Hou het hoofd koel. U hoeft zich niet te laten manipuleren…. Ik blijf nog steeds vechten voor COOPHERK; immers werkloos worden door pesterijen is broodroof!


U heeft bovenstaande punten gelezen. Het leven kan in een paar seconden een hele wending geven. Men heeft het niet allemaal in de hand. Maar door deze paar seconden kan men in de armoede geraken. Er plakt geen levenskwaliteitslabel aan. Daar hoef je zeker geen schuldige voor te zijn om zo getaxeerd te worden. Het is aan onze overheid om de juiste maatregelingen te treffen zodat Belgie leefbaar wordt.


MW.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten