dinsdag 29 april 2014

Familiedrama's en zelfdoding.




Het is eigenlijk niet moeilijk om het te vinden maar toch wil ik even stil staan bij dit onderwerp. WAAROM gebeuren familiedrama’s of zelfdoding? WAT IS DE OORZAAK EN GEVOLG:  WAT WORDT ER AAN GEDAAN? NIEMAND kiest om zomaar even uit het leven te stappen! Even een bezinning.


1. Pesterijen op het werk.
Mensen willen hun werk behouden om te kunnen leven. Een loon hebben is een belangrijk onderdeel van ons leven.  Een gezinshoofd dat gepest wordt, in staat voor zijn gezin, knokt dagelijks met de muur waarop hij tegen botst. Hij of zij wilt het werk zoveel en zo lang mogelijk behouden. De pester heeft tot doel zijn prooi te vernietigen!

WIE? Het slachtoffer voelt zich een loser. Er kan niet over gepraat worden, pesten is niet bespreekbaar omdat de buitenwereld zelf een oordeel velt dat; het slachtoffer depressief was, zelf de schuldige is, het zelf gezocht heeft, hij moest die dikke bril dan maar niet gedragen hebben…..
WAAR?; Waar kan die persoon terecht? Slachtofferhulp? De zelfmoordlijn?
Dit is geen concrete oplossing! Het slachtoffer ziet geen oplossing. Wat kan die telefoon helpen? Uw hart luchten, een luisterend oor?
GEVOLG: door oplopende gebeurtenissen, GEEN resulterende oplossing, zoekt het slachtoffer zelf een oplossing. De meeste pesters lopen vrijuit !!!


2. Werkloosheid.
Werklozen willen werk. Hun levensstandaard (+sociaal leven) is gestopt. Gekluisterd aan huis, gestaag zoekend naar de job die een oplossing kan brengen. De werklozen krijgen verplichte leidingmails of brieven.  Wanneer men er op antwoordt, kan men al vlug een telefoontje verwachten van een interimkantoor “Bent u nog opzoek naar werk?” Met die openingszin constateert de werkloze dat dit een verloren zaak is. TUURLIJK zoekt men nog werk. Op enkele uren tijdsverschil is er nog geen werk uit de lucht gevallen. Na een paar zinnen heeft de werkloze al fijn door dat dit een controletelefoon is. De werkloze ondervindt dat de consulente zijn cv niet gelezen heeft. De gestelde vragen scoren NIET MET EEN VACATURE.  Het gesprek loopt niet over de persoonlijkheid of de capaciteiten van de werkloze maar de consulente maakt drastische opmerkingen over de cv!!   Peuteren, leuteren, totdat men geen omwegen kan maken slaagt de vragenlijst om in een discussie tot zelfverdediging; JA ik heb die ervaring. NEEN ik heb geen hiaten in mijn cv. Is het nodig om mijn laatste werkgever te melden?

WIE? Er wordt een strijd geleverd tussen consulente die zich amuseert en de verdedigende werkloze die nog denkt dat het over een openstaande vacature gaat.
WAAR? Uitzendconsulenten vinden het fijn om zo hun werk te doen. Controletelefoons. De werkloze daarentegen krijgt een ophoping van slechte ervaringen.
GEVOLG?  Telkens moet de werkloze van nul beginnen in energie. Dit soort spelletjes vergt enorm veel energie buiten het motiverend solliciteren. Het vinden van werk is belangrijker dan de discussies met al dan niet zware verdediging. De uitzendconsulent heeft haar spel gehad. De werkloze een wantrouwen rijker. Vechten voor een job of is het nepvacature?


3. Financieel.
Een gezin waarbij één der ouders zonder werk gevallen is. In het slechtste geval een gezin met uitkeringen of een alleenstaande. We weten allen goed genoeg dat financieel een deel uit het leven maakt. We hebben nu eenmaal geld nodig om brood te kopen. De rekeningen blijven lopen. Men ondervindt de GEKSTE ENERGIENORMEN terwijl het allen zo simpel is. Neem nu als voorbeeld energieverbruik dat 15% duurder wordt voor het platteland. Het is zo simpel om die mensen een eigen windmolen en waterput toe te laten en ZONDER BELASTINGEN!
Maar neen! Het telkens moeilijker maken, het leven een strijd blijven geven terwijl NIET NODIG, is een schandalig toezien op de ondergang waar onze instanties geen last van hebben.
WIE? De kleine werkman moet boeten. Goed betaalden lopen gewoon verder zonder enige verantwoordelijkheid.
WAAR? De kloof in onze economie waarbij edele vluchtelingen het paradijs krijgen.  Is dit een betaalde overeenkomst?
GEVOLG; strijden, strijden, voor de kleine man. En de m*** die alles coördineert. Het lijkt zo onreëel dat het maar moeilijker en moeilijker gaat om beslissingen te nemen voor het WELZIJN ipv ONZE ONDERGANG. Het toelaten…


4. Geweld.  
Familiaal geweld, godsdienstige onrust, gehoorzaamheid bij vreemde culturen, geven niet alleen spanningen. Maar kunnen mensen doen beslissen om zich uit de situatie te kunnen werken. Uitzichtloos, vernedert, kapot gemaakt, geven ze het strijden op.

WIE? Dat kan iedereen over komen.
WAAR? Strookt de publieke figuur met de innerlijke figuur? Dit soort toestanden wordt meestal verborgen gehouden zodat ze verder kunnen doen.
GEVOLG; de nest is het belangrijkste binnen het gezinsleven. De mensen zien geen oplossing en gaan over tot hun besluit.


WAT wordt eraan gedaan? U ziet, dit zijn 4 belangrijke punten voor familiedrama’s en of zelfdodingen. Het is allemaal zo gemakkelijk gezegd;”Die persoon heeft er zelf voor gekozen! Dat kun je niet tegenhouden. Dat moet je gewoon maar laten gebeuren!”

NEEN!!

In UITZICHTLOZE SITUATIES die met de juiste middelen zouden kunnen verholpen worden, zou het leven oh zo mooier maken. Voor ieder probleem is er een oplossing. Het gaat hier over mensenlevens, niet over één of ander dier of plant. En moesten we onze burgerzin, samenlevingsverantwoordelijkheid, EHBO, niet verplicht uitvoeren?

Als ik Nostradamus analyseer, met zijn verboden geschriften, onze samenleving analyseer, constateer ik; “Als de Belgische regering dit toe laat, de EU dit allemaal toe laat, zijn er anderen ‘hogergeplaatsen’ de BAAS?

Denkt u daar eens over na? En wie springt daar mee op de levenstrein?
Ik niet.


MW.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten