woensdag 23 april 2014

Ideeën pikken?




1. Wanneer een pestkop betrapt wordt of hij/zij voelt zicht betrapt, gaan ze dikwijls in de slachtofferzijde rollen. Een pester kan nooit inschatten voor hoeveel procent verdediging het slachtoffer zal uiten. De dader is immers niet aan het proefstuk toe, de entourage vertoont hiaten of de prompte betrapping op heterdaad!  Wanneer de confrontatie daar is, het probleem bloot gelegd, kan de dader zich niet anders verweren dan zelf slachtoffer te spelen. Dit moment maakt het gevaarlijk. De psychische storing met crimineel karakter dat tot doel had de andere te vernietigen, gaat in de ziekelijke situatie slachtoffer spelen. De pester gaat tot het uiterste, pikt het idee om also ONGESCHONDEN EN ONGESTRAFT  het tij te laten keren. Na een verloop van tijd of bij het vinden van een volgend slachtoffer, kan de ziekelijke gestoorde pester verder met het geprogrammeerde hoofd met als doel de andere te vernietigen.

2. Men staat er dikwijls niet bij stil. Omgaan met vriendinnen. Het lijkt zo leuk en je meent ze te kunnen vertrouwen. Het kan dikwijls een tijdje duren vooraleer je door hebt dat ze met uw ideeën gaan lopen. Je denkt vertrouwelijk te kunnen ventileren, maar al gauw lost het op in een mineur. Je ziet voor je eigen ogen hetgeen je een paar dagen geleden gezegd hebt. Je ondervindt dat die vriendin niet zo sterk is zoals ze zich voordoet. Maar dat ze je gebruikt tot haar eigen groei in het opbouwen van nieuwe ideeën. Creatievelingen durven nog een stapje verder gaan. Uw idee pikken, en het laten uitvoeren door een nog andere vriendin. Dat noemt: aan andermans oren trekken.  Analyseer je even uw entourage?

3. In de omgang van mensen moet je zorgen dat men op één lijn staat. Evenwaardig op het omgangsgebied. Ventileren in vertrouwen en zien wat er groeit in samenwerking. Je kan een tipje van de sluier geven tot een bepaald punt. Geef niet direct uw project bloot. Preventief onderhandelen.

4. Profiel: Het is natuurlijk een laag verstandelijk niveau dat men ideeën pikt van een ander. Let erop! De steler werkt enorm hard om uw vertrouwen te winnen. Manipulatie, intriges, dubbelzinnigheid, chaos. De dader kent de perfecte aanpak om het doel te bereiken. Een dwingeland, dominante, eist als het ware een toelevering van ideeën. U bent niet verplicht om het te geven. Alertheid en grenzen stellen, is de redding.

5. Een spijtige zaak dat het vertrouwen vermindert en kan leiden tot een posttraumatische stressstoornis. De immers lange vriendschapsband die je dacht in volle vertrouwen te hebben, eindigt in een gewetenloze creatieveling. Men ziet de dader als dader. De roze bril van ‘vriendin’ of “omganger’ valt in stukken op de grond. De verloren energie is volledig ten nadele van uzelf! Had u die energie in jezelf gestopt, had je een groter resultaat tot groei geboekt.

Besluit: Vriendinnen en omgangers hebben kan fijn zijn. Voor de mensen die dan toch iets willen bereiken in de positieve zin, en de nodige inzetten leveren, DENK EERST AAN JEZELF. En VERTROUW GEEN MOOI PRATERS.
Denk maar aan het preventief onderhandelen.

MWRW.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten