vrijdag 12 september 2014

Dossier; energieverbruik






Tot op vandaag is het onderwerp ‘energieverbruik’ een gevoelig item. Zowel voor onze bevoegden zowel voor de gebruikers. Het lijkt alsof men niet goed meer weet waar naartoe om het probleem op te lossen. UITZICHTLOOS voor beiden partijen! Laat ons even alles analyseren.

Water komt uit de lucht. Het wordt niet door derden geproduceerd. Mensen verbruiken water. Het is een dagelijkse behoefte om onszelf te kunnen verzorgen. Men betaalt de rekening maandelijks, driemaandelijks, jaarlijks. Alles naargelang uw verbruik. Maar het kan nog verder…. Private watergewinning wordt beboet! We beginnen eerst met de rekening te betalen voor riolering. Per persoon bedraagt ten minstens 33 euro en voor wat? Een onverzorgde beek die als het hard regent overstroomt? Daarna krijgen de private watergewinners NOG EENS een rekening in de brievenbus 45 euro aan de watermaatschappij te betalen gewoon omdat men privaat water heeft?????????????????
Ronduit SCHANDALIG. Ik verzeker u.

Besluit water: Het is crisistijd. Het geld dat binnen komt in het bedrijf voor riolering MOET als bestemming dienen voor een betere riolering en NIET VOOR ANDERE EVENTUELE LUXEPROJECTEN.  De private watergewinner neemt geen 1 liter in verbruik van de maatschappij = 0 euro te betalen.

Elektriciteit wordt geleverd door derden uit een heel wespennet. De leverancier, de tussenhandelaar zo naar de verbruiker. Er moeten teveel lonen betaald worden voor het hele proces. Of men legt wat kernreactoren stil. Leuk allemaal om met de knopjes te spelen maar in werkelijkheid is het niet om te lachen. Eindeloos krijgen we verhalen. De bekabeling moet apart betaald worden = platteland vs de stad. Of leggen we deze winter enkele dorpen in het donker zodat er meer overvallen kunnen plaatsvinden. Owee, de villa’s met alarmsysteem dat gaat nu dan ook niet meer helpen! We mogen ons aan een reeks overvallen verwachten, laat staan aanrandingen. Ik denk dat we ons stilletjes aan mogen voorbereiden ****. Denkend aan minder begaafden die moeten overleven en de kans zien in het donker…

Besluit elektriciteit:  De generatoren komen op de markten te voorschijn. Iedereen wilt een generator kopen althans die het financieel aankunnen. Mensen willen een eigen kleine windmolen plaatsen in de tuin voor eigen verbruik. Of kunnen we het wagen om een watermolen in te schakelen op de schramelijke beek? Is dit een verkoopstunt om een reden tot verhoging elektriciteit te verantwoorden?

Belastingen blijven maar stijgen!! Het wordt zo graag beloofd om de belastingen te behouden zoals ze zijn. SCHANDALIG hoe een gemeente 4 punten omhoog stijgt in onroerende belastingen. Dat maakt zomaar 250 euro meer dan vorig jaar! Hoe wordt dit geld besteed? Of moeten de burgers WEER TOEKIJKEN hoe het gemeentegeld verpatst wordt aan LUXEPROJECTEN? Ronduit schandalig in crisistijd. Het is natuurlijk zo gemakkelijk om met cijfertjes te spelen, ze hebben er zelf niet moeten voor werken, gewoon op de bankrekening laten komen.

Besluit algemeen: Het dossier energieverbruik ligt gevoelig en de bevoegden WETEN DAT HET BROODNODIG IS VOOR DE BURGERS. Levensvoorziening is geen luxe en moet met de grootste zorg behandeld worden.  IEDERE BURGER MOET ZONDER ENIGE OBSTAKELS EIGEN WATER EN ELEKTRICITEIT KUNNEN GEWINNEN !!!!!!!! en zonder enige kosten of belastingen. Beter nog, degene die zich inzetten voor zichzelf een bonus er boven op moeten krijgen.   

Ten alle situaties dienen crisismanagers controle te moeten kunnen doen naar de aanbestedingen van andermans geld in crisistijd! Het zijn geen spellekes. Controle naar de juiste verantwoording t.o.v. de bevolking!

 MWRW.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten