dinsdag 16 september 2014

Sociologie: onze samenlevingsontwikkeling 2


 foto: Maxiem Weber
 
Men zegt en schreeuwt al zeer voorbarig “racist”. Dat stelt de tegenhanger al direct in een lager niveau dan degene die graag zijn wil wilt opdrijven. Dit soort zaken zijn een wapen geworden dat tegen iemand kan gebruikt worden. Indien geen juist responde wordt er een verkeerd signaal gestuurd naar de verzender van de boodschap. Ja, we worden dagelijks geconfronteerd met dingen dat we zelf niet willen. En de Belg kijkt lax en machteloos toe.   

Onze samenlevingsontwikkeling gaat doorsnee naar een dommere samenleving. Het wordt tegenwoordig al zoveel aangekaard in de media. Woorden zijn zo gemakkelijk maar praktijk zal het staven. Enkele simplistische realistische voorbeelden om het aan te tonen.

1. Ik moet naar het damestoilet (niet dancing) en bij het binnen stappen trap ik op vuil maandverband. En niet één maar meerdere. We weten allen dat vuil maandverband in het toiletemmertje moet. Het bloed loopt gewoon naast de wc bril. “Gelieve ons te verontschuldigen  voor onze vreemde culturen, deze mensen weten niet beter.”  ??

2. “Nu moet ik luisteren naar jullie maar heel binnenkort nemen wij de samenleving over met Allah.” ?? Wat heeft dat te maken met het uitleggen van een werktaak?

3. “U moet de commando’s geven van uw hond zodat ik uw hond kan opvangen voor onweer.” ?? Mijn hond moet niet socialiseren zodat de tegenpartij het domein tracht binnen te komen zonder gebeten te worden. Ik hou niet van nachtelijke bezoeken of indringers.

4. Ik sta aan de kassa te wachten, heb netjes het scheidingsbordje geplaatst na mijn spullen, voor de volgende klant. Er komt een onbekende man aan en legt zijn spullen bij de mijne? Met discussie tot gevolg.

5. Ik zit aan een tafel met een groep. Ze denken allemaal een persoonlijkheid te hebben maar ze kunnen niet mee communiceren met inhoudelijke onderwerpen.  Klaarblijkelijk is bij onpersoonlijkheden een prioriteit en belangrijkheid om macht te krijgen door anderen.

Voorbeelden tonen meer aan dan algemene woorden. Deze voorbeelden hebben niks te maken met een bepaalde doelgroep. In alle eerlijkheid  zijn het  zowel Belgen als vreemde origine. Wordt vervolgd.

MWRW.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten