woensdag 27 april 2016

Er zijn voor elkaar



Hoe onbekenden, vrienden worden. Het klinkt zo mooi. En hoe of waar beginnen we eraan? We mogen er niet over nadenken. Maar alles begint met een begin. We kunnen de zaken niet voorlopen, niks forceren, want dan komt het tot een scheiding der wegen.

Fysisch in jouw buurt aanwezig zijn (GEEN STALKING). Een hele belangrijke factor. Er gewoon zijn voor het cruciaal moment. Een moment waarbij twee zielen communicatie krijgen. Niet vijf minuten maar onvoorwaardelijk: er staan, er zijn, aanwezig zijn. Dat schept een vertrouwensband. Wetende dat er niemand, maar ook niemand, chaos-intriges-opstokerij, kan scheppen tussen de band van onvoorwaardelijkheid.  Die opbouwende emotionele band is trouwens wederzijds. Wanneer we zien dat de andere toch wel degelijk voet bij stuk blijft, een stabiele beslissing genomen heeft, groeit er iets heel speciaals.
Vriendschap is een soort liefde voor elkaar hebben. Voor elkaar zorgen, met elkaar praten, er zijn voor elkaar.

Hetzelfde geldt voor lange afstandsrelaties. Er zijn virtueel. Voet bij stuk  houden. Stabiel contact houden. Er voor elkaar zijn. Is goud waard!

Nogmaals hetzelfde in gekende vriendschap. Misschien door een heel moeilijke periode doorheen moeten. Maar als er mensen zijn die fysiek aanwezig zijn, wanneer je geen woorden meer kunt vormen zal na een tijd de communicatie terug op gang komen. Door gebeurtenissen zijn we dikwijls sprakeloos. Een beschermingsschild dat in werking treedt. Er zijn voor elkaar is goud waard.

“”Een Engel zijn voor iemand die je nauw aan het hart ligt.””

Doorheen moeilijke periode of rustperiode inlassen. Soms kunnen we allemaal zo’n engel gebruiken. Ik heb in het verleden Stephane als engel gehad. Een grote baas van een groot bedrijf. En moest je dit lezen, Stephane, neem gerust contact op voor deze verdoken boodschap.

Ook op een gezonde werkvloer vinden we die genegenheid terug. In onze professionele sfeer zijn we allen gereserveerd. Er is niet zoveel tijd om iets uitgebreid te vertellen. Meestal houden we privè en zakelijk gescheiden. Maar kleine dingen waardoor blijkt dat er iemand naast je, in de buurt is, oplettend is, dat je het goed hebt, geeft een sterke vertrouwensband.
Het is daarom dat men een sterke band krijgt wanneer er zware gebeurtenissen hebben plaatsgevonden en de genegenheid voelbaar was.


Maxiem Weber 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten