dinsdag 8 december 2015

Mannen en vrouwen (1)






Inleiding

Mannen en vrouwen, ze zijn niet hetzelfde. Het beheren van hun gevoelens laat niveauverschillen achter. Het is verontrustend wat er allemaal in onze maatschappij leeft. Mensen die op de dool zijn. Het licht door de bomen niet meer kunnen vinden, door hun verworven comfortzone. Vastgeroest, intriges, verdwaald met valse vooroordelen, werken die individuen op de arbeidsmarkt of andere. Een job als ontvluchtingsoord? Onze samenleving is grillig veranderd. Dat kan menig één mee akkoord gaan. Door u open te stellen om nieuwe mensen te ontmoeten, kan men al vlug een percentage vaststellen tussen honderd uitgekozen mensen.  

Probleemstelling

De probleemstelling is tijdloos. Jongeren 25+ tot gepensioneerden 80+. Mannen willen een jonge vrouw. Een vrouw die voor hen kan zorgen, de nodige passie geeft, een toevoeging van meerwaarde aan hun stoere persoonlijkheid. Vrouwen daarentegen zoeken jonge mannen. Meestal draait het op genegenheid, trouw, sex, geen concurrentie krijgen.
Ik was zelf zo verbaasd dat gepensioneerden 70+ geilen op 40 plussers (zowel mannen als vrouwen). In mijn onderzoek had ik zo’n medelijden dat de oude mannen allerlei spullen dienen te gebruiken om de jonge vrouw nog te kunnen plezieren.  Ze denken dikwijls niet na, fantasieën laaien op en beginnen de vrouwen te domineren. Onder de duim net als vroegere tijden. U begrijpt dat, zo’n toestanden DIRECT dienen uitgeklaard te worden. Indien men geen rechte lijn trekt, zal het verder escaleren.  De vrouwen zijn meer gefixeerd op het uiterlijke. Een jonge man, atletisch gebouwd, de gestalte enz… Vrouwen kiezen meer om zich goed te voelen dan het stoere macho gedrag van de man.
Doorheen het omschrijven van de probleemstelling zit er een waar geheim verdoken. Drie op vijf personen is psychisch niet in orde. 1. Ze willen allemaal een partner maar zijn er zelf niet klaar voor. De toekomstige partner moet hun probleem maar oplossen? 2. Drie op vijf is depressief. Ik schrok me rot; zowel vrouwen als mannen!! Dit kan van laag naar hoog niveau situeren. Gevangen in hun eigen lichaam. Slechte job, geen job, pesterijen, geen goede partner…. 3. Trauma’s ! Niet te geloven hoeveel  personen opstandig worden en zichzelf beginnen te verdedigen. Tot agressie toe.    

Angst

Angst is geen goede helper. Vrouwen die bang zijn om verlaten te worden. Het is al moeilijk genoeg om als singles de juiste kansen te krijgen. Laat staan getrouwden met verhoudingen. Dames die een laag zelfbeeld hebben krijgen de grootste angst tot panische angst om verlaten te worden. Een blokkage van het gevoelsleven.
Mannen denken anders. Indien de relatie ten einde is, rouwt de doorsnee man uiterst veertien dagen en hij gaat verder met zijn leven. Hij ziet de breuk als een nieuwe kans om een nieuw begin te starten….
Ook de terreurdreiging in ons land doet mensen na denken. Ze willen allen een maatje om het niet meer alleen te hoeven dragen. Geldend voor de isolerende alleenstaanden.

Impact

Indien men niet de juiste tijd en keuze neemt om een belangrijke beslissing te nemen stevent dit af op een ramp. Iedereen wilt gelukkig zijn, de juiste persoon naast de zijde hebben, samen alles delen, een toffe job, nieuwe levenskansen waarmaken.  In een vlaag van laag zelfbeeld, wanhopigheid, in een zwak moment toegeven, kan drastisch uw leven veranderen. Dit kan ook gebeuren wanneer de nieuwe partner niet eerlijk is tegenover U. De eerste dagen, weken, maanden, de leuke partner spelen en daarna verschijnt het kleineren en kraken van de zo-gezegde liefde. Dit alles kan leiden tot huishoudelijk geweld, psychologische terreur, partner geweld!!!
Wat me ook verontrust zijn de angstige mannen. Mannen die geen relatie meer durven aan gaan, lijkt zo’n vrouwelijk probleem? Bij de personen tijdens het onderzoek stel ik vast dat, zowel vrouwen als mannen hun hart niet meer durven open te stellen met de reden niet meer gekwetst te worden. Dit resulteert naar meer sexrelaties waarbij men later dan weer grote spijt van krijgt wanneer men de ware liefde ontmoet heeft. Als we verder nadenken wordt de hygiëne niet zo nauw genomen. “Voor deze ene keer zonder condoom”,  verspreiden verdoken geslachtsziekten doorheen onze maatschappij.
Slechte job, slechte relatie, geen relatie, schulden, gezondheidsproblemen,…,  maakt dat drie op vijf personen psychisch niet helemaal in orde is. Op welk niveau of functie ook.


“DOE EENS IETS ANDERS”
“KOM UIT JE COMFORTZONE”


Aanpakken

Kijk naar onze natuur. Jonge ganzen kiezen voor elkaar. We vinden geen versleten gans met een jong gansje in een koppel. Iedereen wilt in een qualitytime leven.
Onze leefwijze kan zo eenvoudig zijn en minder frustraties. Neem als voorbeeld ongeveer dezelfde leeftijd. Neem uw tijd om de juiste keuze te maken WIE naast uw zijde komt te staan. WIE je in uw leven laat. Preventief selecteren helpt al een groot deel vooruit dan wanneer men moet gaan zuiveren, uit de mand gooien (wat bij iedereen kan gebeuren). En niet halsoverkop een pronostiek te maken onder mekaar wie voor wie bestemd is en maar moet nemen. De man of vrouw heeft het recht op kiezen en beslissen. Probeer quality in uw leven te brengen. Dingen die je graag doet, wat je wilt doen. Pak problemen aan en laat het niet rondslingeren als oud kwaad. Verwijder toxic mensen uit je leven, zodat je fixeert op positieve dingen. Probeer psychologische probleemmensen niet zelf te helpen: zij dienen professioneel geholpen te worden via dokter of andere.

“Wanneer men (! “eerlijk” !)  100 % gelukkig is als single DAN
ben je klaar voor een nieuwe relatie.”


Conclusie

Blijf niet cirkelen in een negatief spiraal ! Zet negativiteit om in positiviteit!

De aanpak van de probleemstelling begint bij jezelf. Maak een doelbord: wat wil je bereiken, hoe wil je dat bereiken? (visualiseer met prenten dat activeert de hersens)

Maak een dartsbord waarbij je lijnen trekt met onderwerpen en geef jezelf punten. Bij iedere verbetering aan jezelf krijg je een punt bij op de lijn van dat onderwerp. (een must wanneer je aan jezelf wilt werken) Verbindt de lijnen met aparte kleur per keer en je ziet uw eigen groeiend resultaat.

Maak een lijstje: wat maakt me gelukkig? En wat dien ik te vermijden om gelukkig te zijn. Werk extra aan wat je gelukkig maakt en wat  heb je daarvoor nodig.

Maak geen impulsieve beslissingen. Denk goed na zodat je preventief goed leeft en minder moet zuiveren/verwijderen uit je leven.

Kijk uit WIE je in uw leven laat. Men kan niet voorzichtig genoeg zijn om uw eigen doel in je leven te behalen. (laat je niet onderuit halen)

Omring u met vertrouwbare, betrouwbare mensen. Staat open voor oplossingen voor de probleemstelling. Tegenstrijdigheden kraken uw leven verder. Tenslotte moet men zelf het leven in handen nemen, iemand anders kan dat niet in uw plaats.

Heb je het heel ‘moeilijk’? Ga naar de dokter om raad.

Maxiem Weber Researchwriter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten