vrijdag 13 juni 2014

De gouden kooi.

                     

Uit mijn studie blijkt dat ‘bezit’ of ‘beslag’ leggen op iemand ook tot breuk kan leiden binnen een relatie. Het hoeft niet steeds negatieve ervaringen te zijn die tot een breuk kunnen leiden. Indien alles voorgeschoteld wordt, een overtollige luxe, met een sterke beperking in uw leven, leidt dit op langdurige termijn tot breuk.

Profielbeschrijving man:
Het gaat over een - bepaald soort mannen - die vrouwen alles geven MAAR de vrouwen krijgen een beperkt leven. Opgesloten in de gouden kooi!  Over het bepaald soort mannen of klasse ga ik niet over uitbreiden. De betreffende mannen hebben moeite om hun karakter of gevoelens te tonen. En public: de schuchterige wezens achter de bloedmooie of –naar hun mening geknede - vrouwen. In hun thuishaven neemt de man het leiderschap en de macht: de oppermachthebber.

Profielbeschrijving vrouw:
De verstandelijke inhoud van de vrouw bepaalt de strijd. Knap zijn en minder persoonlijke inhoud maakt al vlug misbruik. De verwende vrouwen krijgen allures en ze nemen het niet zo nauw met normen en waarden. Sommige goudenkooibezitters houden van ******.  Iets wat men bij een echte klassedame (normen en waarden) niet zou terugvinden.
Indien de vrouw een degelijke persoonlijke inhoud bezit, zal zij de beslissing nemen om de levensstijl aan te passen. Het hangt van vrouw tot vrouw af waar de grenzen niet meer kunnen gelegd worden.

In een gezonde relatie dient men niet een oppermachthebber of een gewetenloze schoonheid te hebben. Man en vrouw dienen SAMEN te werken aan de relatie. Op gelijk niveau. En ja indien er luxe voorhanden is, er op een gezonde manier van genieten. Allures zijn gratis en siert niet.

“Om van iets te kunnen houden, moet je beseffen dat je het kunt verliezen.”

Een knappe zin die ik van een collegaschrijver mogen lezen heb.
Echte liefde is KIEZEN VOOR ELKAAR. En ja, het bestaat nog. En leuk om elkaar te verwennen. Als alles zo perfect dient te zijn met uitzondering van de gouden kooi, gaan ze nooit lopen.
Maar kinderachtige huis- of spelregels? Ja, en sommige vrouwen trekken de aandacht door hun onpersoonlijkheid. Ik veronderstel dat we allen volwassen zijn? De spelregels der liefde bepaald men met z’n twee.

“Iemand waarbij ik mijn hand in de hare neem zodat zij haar ogen dicht kan doen omdat ze weet dat ik ervoor zal zorgen dat haar niets overkomt...”

Mooi citaat. Liefde kan mooi zijn met de juiste partner. Het vinden en de tijd een strijd. Het weegt niet op tegen het beperkt leven met de gouden kooi.

Zo, een leuke analyse voor de nieuwe lezeressen.

MWRW.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten