donderdag 12 juni 2014

Preventie; verkeersagressie !

                       

We worden er soms dagelijks met kleine of grote dingen mee geconfronteerd; verkeersagressie. Onze samenleving heeft er voor gezorgd dat er veel gefrustreerde mensen rond lopen. Die oorzaak kan alleen onze regering aan pakken; volwassen mensen kan men zo maar niet ‘heropvoeden’. Ook al is het dringend nodig. Oorzaken zoals werkloosheid, huishoudelijk geweld, mobbing… moeten dringend aangepakt worden. Het zijn sluipende interne oorlogen binnen onze samenleving! Sommigen beseffen zelfs niet hoe erg het met hun gesteld staat. Anderen zoeken een manier om frustraties los te laten…

1. U wilt uw parkeerplaats verlaten maar prompt rijdt er een wagen met vrouwelijke chauffeur schrijlings achter uw wagen door. Bijna botsing.

 Als u parkeert op eender welke parking, doe het steeds achterwaarts of rijdt door de dubbele parkeerplaats tot vertrekkensklaar, zodat u STEEDS VOORUIT UW PARKEERPLAATS KUNT VERLATEN.

2. U wilt parkeren maar het verkeer achter u begint te toeteren of de chauffeur achter u is te dicht bij u gereden zodat u niet kunt parkeren naast de straat. En de chauffeur achter u wilt niet voorsteken. Daar sta je dan!

Laat u niet zenuwachtig maken! Blijf even staan met uw pinker op. In het andere geval rijdt u stilletjes verder tot een veilige parkeerplek gevonden is. Zet op tijd dubbelpinkers op zodat de mensen begrijpen om alert te zijn.

3. Aan de verkeerslichten sta je te wachten maar de wagen achter u heeft totaal geen tijd. Staat er agressief gas te geven of rijdt met kleine schokjes tot aan uw kofferbak.

Wanneer u de verkeerslichten voorbij gereden bent met het groene licht, LAAT DIE AGRESSIEVELING DOOR. De chauffeur lijkt graag dichter bij zijn dood te staan door zijn of haar agressief snelheidsgedrag.

4. U wordt zijlings benaderd door een wagen. Opgelet! Denk niet direct dat je het kan verwachten van een man want vrouwen doen dat even zeer!!! Het lijkt alsof de chauffeur u van de baan wilt duwen.

Minder met gas geven. Zodat die verder door kan rijden. Niet het geval? Geef dan gas bij, rem af en maak onverwacht een U-bocht zodat u kan ontsnappen. Probeer het veilig te houden of ga ergens aan andermans huis aanbellen. Bel de politie. Ik weet het zijn hevige seconden: Probeer foto’s te maken + nummerplaat onthouden.

5. Je rijdt de wettelijke snelheid en plots zit je met een bumperplakker.

Zet je rechterpinker op voor af te draaien. Zet je zelf opzij van de straat zodat de plakker kan door rijden. En dat doen niet alleen mannen, heee!

6. Je rijdt de wettelijke snelheid en plots begint de wagen achter u te toeteren. Hij of zij apprecieert uw wettelijk gedrag NIET.

Opgelet! Ofwel ga je even opzij staan zodat de agressieveling door kan. Probeer foto’s te nemen, nummerplaat onthouden, maar soms kunnen ze het niet laten en komen achter u. Speel het veilig! U hoeft niet te bewijzen dat je in je recht bent. ZIJ zijn de agressievelingen! Grensoverschrijdend gedrag.

7. Het is druk op de grote parking. Je staat al even te wachten terwijl anderen hun voeding in de wagen zetten. Wanneer de wagen vertrekt, neemt plots een andere uw parkeerplaats agressief over. Daar stond je dan de hele tijd te wachten voor niks!

Als je een passagier bij hebt, kan die al staan wachten op de parkeerplaats terwijl de anderen hun voeding in de wagen zetten. Let wel op! Indien de derde wagen, de agressieveling, dan toch uw parkeerplaats afsnoept, zorg dat uw passagier op tijd weg springt. Het is onnodig risico’s te nemen.

Verlaat nooit zomaar bij agressie UW WAGEN! Probeer steeds uw wagen en JEZELF IN VEILIGHEID TE HOUDEN!!! Is er iets gebeurt? Je kan het steeds melden bij volgend politiekantoor of bel politie. Dit schrijven gaat over mannelijke en vrouwelijke agressievelingen!

 MWRW.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten