vrijdag 20 juni 2014

Eerlijke arbeidsbemiddeling (handel) drijven dient beloond !!!

 

Onze wetgeving schrijft dat handel eerlijk moet gedreven worden. Hetzij de juiste prijs vermelding, de sperperiode, koopjesperiode, duidelijk omschrijven product, inhoud product …  Geldt dit ook voor de arbeidsmarkt? Want dan zitten we wel met een cruciaal probleem! De analyse:

1. De prachtige ****site. Werklozen fixeren zich op de hoogaangeschreven vacaturesite. Zij denken immers om hier niet bedot te worden en eerlijke vacaturevermelding te bekijken. MAAR … De vacature van gisteren is vandaag al benomen. Halsoverkop gaf de uitzendconsulent aan dat ze met ‘vaste intrimmers’ werken. Waarom dan gebruik maken van een extern hoogaangeschreven ****site? Gratis reclame? Dat komt NIET TEN GOEDE VAN ***site! WAAROM beperkt het interimkantoor dan ‘dagtreinvacatures’ (halsoverkopstellende – bevoorrechte – vacatures) niet tot HUN EIGEN SITE, als zijnde ze niet kunnen aanbieden aan anderen???

Besluit: Onze ministers bekijken deze ****site en denken dat ER ZOVEEEEEL VACTURES ZIJN MAAR HET IS  NIET!!! Werklozen zetten zich in om te solliciteren en vechten tegen een machteloze muur!  Ze denken immers kans te maken op die vacature en telkens teleurgesteld veroordeeld te zijn.  

2. De wederkerige vacatures krijgen te weinig aandacht. Hoe komt het toch dat steeds dezelfde vacatures na enkele weken of een paar maanden terug op de ****site staan? Wat loopt er mis? Durft niemand wat te melden? Wordt het probleem telkens doorgeschoven naar de volgende werkloze?

Besluit: Ook dit vergt de nodige aandacht om er iets aan te doen. Personeelsverloop wordt gevoed door een underdogprobleem. Wat onze economie hopen geld kost.

3. De vensters der interimkantoren puilen uit van ‘openstaande vacatures’. Het geeft de schijn dat er zoveeeel werk is in onze samenleving. Vraag naar 1 vacature en je krijgt een verhaal dat het benomen is, in eindprocedure loopt… Stap je er na een paar weken terug voorbij hangt dat NOG AAN HET RAAM te bekijken.  Waar is hier de wettelijke procedure?

Besluit:  Respectloos voor de werklozen. De zoektocht naar een job vergt al een zekere energie. De prachtig uitgetypte vacatures zijn een nulresultaat + nulvertrouwend.


4. Duidelijk verschil is; solliciteren rechtstreeks bij werkgevers of interimkantoren!  Geruchten doen de ronde dat er veel interimkantoren zijn die alleen als controlemechanisme fungeren?

Besluit: Is erg voor de werklozen die écht naar werk zoeken. Tuurlijk zijn er allerhande werklozen. Een interviewer moet al snel de feeling hebben of het hier over werk vinden gaat of broek verslijten. Het moet al zeker niet de bedoeling zijn om werklozen psychisch te kraken door machtsverschil! (meestal door vrouwen gedaan)

 TOTALITEIT; Eerlijk handeldrijven moet ook gelden voor arbeidsbemiddeling!! Men speelt zomaar niet met andermans gevoelens, inzet… het is respectloos. Mysteryshoppers, coaches COOPHERK, kunnen steekproeven uithalen in de vacatures. Meer aandacht geven aan klachtmeldingen.

Oneerlijke arbeidsbemiddeling is discriminerend !


Enkele uitzendbureaus zijn gekend voor ***, **** omzeilingen.

Degelijke eerlijke bureaus zouden een sterrenhandelsmerk toegekend dienen te krijgen zodat men weet waar men een eerlijke behandeling verkrijgt. Werklozen dienen NIET weergegeven te worden als één of ander soort monsters, het zijn ook maar mensen van vlees en bloed en willen oh zo graag een normaal leven leiden.     

MWRW.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten