maandag 2 juni 2014

Vertrouwen


Vriendschap is net als liefde. Het komt op een onverwacht moment. In de volksmond ook de beste relaties genoemd. Als men denkt dat het niet het juiste moment is, heeft geen zin tot tegen strubbelen. Vriendschap zoekt een weg net als liefde. Vriendschap kan een leuk geschenk zijn, waar geen verklaring voor is. En toch voor het leven mee draait in uw eigen levenstrein. Het moet een kans krijgen. En een kans tot groei. Het vertrouwen moet in het algemeen groeien. Alsook het vertrouwen in de vriendschapsband zelf.

Iedereen beleeft levenservaringen. Positieve zijn opbouwend. Negatieve zijn levenslessen waar men kan uit leren. Naar mate WAT men beleeft bouwt men een beschermingsschild om zich heen. Iemand met de beste bedoelingen zal ook werken om UW vertrouwen te winnen. Een inzet van beiden partijen.  En zo mooi als alles vlot verloopt. Sommige mensen hebben een rondje nodig. Een tijdspanne, een ruimte, een lange aanloop…. Sommige mensen houden van to the point of straight ahead. De vriendschap is het waard. Alles lijkt zo simpel. De gaten van slechte belevenissen hebben plaats gemaakt  voor nieuwe positieve dingen. Een gezegde dat stand houdt. Verdorde oude tijden kunnen plots een warme zon laten schijnen.

Vriendschap moet eenzelfde basis kennen; vriendschap! Niet om te gebruiken, niet om te misbruiken, niet om te kwetsen: maar er zijn voor elkaar! Tijd geven om elkaar beter te leren kennen. Elkaar de ruimte geven en eerlijk zijn tegenover elkaar. Geen praatjes, geen intriges… een heldere communicatie! En de meesten appreciĆ«ren dat ook om eerlijk te zijn. Vrienden moeten alles tegen elkaar kunnen zeggen in vertrouwen. De scherpe kantjes of de zongeblikte plateau. In goede dagen  elkaars leven in vriendschap een meerwaarde geven. In slechte dagen er zijn voor elkaar.  Wat men samen beleeft, doorstaat, geeft respect voor elkaar.

MWRW.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten