woensdag 16 juli 2014

Levensbagage

                                   
Iedereen draagt een bagage. De ene een kleine lichte koffer en de andere een zware grote koffer. Naast onze opvoeding zijn de levenservaringen de bijdragen in onze bagage. Iedereen verwerkt op zijn of haar manier. De ene heeft meer tijd nodig dan de andere. Komen we steeds weer met verkeerde mensen in contact? Blijven vrouwen de oorlogsstrijd aangaan met mannen? Of breiden ze dan toch uit naar “vrouwenvijandigheid”. Hoe heeft men U behandeld in het verleden? Voor wat vlucht u en naar waar?
De strijd aangaan of juist vermijden?


Oorzaak en gevolg. Welke oorzaak die er toe bijdraagt in uw bagage, komt er steeds een gevolg. Onze bagage gevuld, stappen we het leven door. Levenservaringen maken mensen sterker, zegt men dan. Kan best zijn. Maar in het achterhoofd drijven golven tot bescherming. Het niet meer willen mee maken van….  Zich afsluiten voor herkenbare gebeurtenissen of toevalligheden. Zo misloopt men levenskansen voor het opbouwen van UW leven:
Angst, verlatingsangst, bindingsangst….
Twijfels, onzekerheid, geslotenheid…
Verlies, verloren voelen, leegte….
Bovenvermelden kunnen gevolgen zijn op de oorzaken van uw bagage.

De stappen die u maakt doorheen uw leven brengen nieuwe ontmoetingen. Sommige mensen oordelen veel te snel. Anderen maken verhaaltjes op om zichzelf te sussen in een onzekerheid of u vergist zich in een karakteranalyse. Maar dan zo onverwachts doorkruist er iemand uw levenspad. Een persoonlijkheid die u laat voelen en doet inzien dat men voor elkaar geboren is. Een liefdevol iemand die op een spontane manier de gevolgen doet vervagen om SAMEN de bagages te dragen!

Daar wilt ieder mens van dromen!!

MWRW.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten