zaterdag 5 juli 2014

Levenseigenschappen.

foto: Maxiem Weber           
 
Iedereen zoekt …

Zoek je een mooie hond, nieuwe vrienden, partner, auto, een job….? Iedereen zoekt. En het kan zelfs uitgebreider gaan. De getrouwde man zoekt een aanvulling voor zijn sexleven, de vriendin zoekt uw partner… iedereen zoekt. Of het nu op de negatieve of positieve manier verloopt.
Zelfcommunicatie is uiterst belangrijk!! Hou het bij positieve vragen stellen of stimuleren. Het brein is een belangrijk orgaan. Als je de vraag stelt naar jezelf gaat het brein op zoek naar oplossingen. Het werkt onbewust naar het vinden van een antwoord, een oplossing.  De kwaliteit van de vragen met jezelf zullen resulterend zijn voor een positief gedrag.

 

Iedereen kent obstakels…

Mensen die steeds weer obstakels ondervinden met hun ex. De wagen krijgt steeds weer pech. Het regent steeds weer bij de afgesproken datum voor buitenactiviteiten... Obstakels zijn er van klein naar groot. Er zijn maar weinigen die kunnen zeggen;”Het loopt me gewoon met de wind.” Het leven zit immers met obstakels. Medelijden, depressiviteit, helpen je niet verder. Toe kijken en zien hoe anderen dan wel vooruit komen in het leven kan voor vluchters geen kans bieden. Het leven zit vol van obstakels om eruit te leren en sterker te worden. Wie stil in een zetel het leven zit af te wachten, kan ook nog obstakels beleven.

 

Iedereen wilt genieten…

Lekker in de zetel luieren, een terrasje, uitstapje, …. Het koppel dat gewoon kan genieten van elkaar. Iedereen zal op een andere manier genieten. Gebeurtenissen in een mensenleven kan bewust kiezen om meer te willen genieten van het leven op zijn of haar manier. Anderen willen zich ontvluchten en niet genieten om gevoelens uit te schakelen.
 

Geen obstakels, geen zoekingen, niet genieten = geen leven.
Een plant heeft dat ook niet.   
MWRW.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten