vrijdag 3 februari 2017

Een dertiger op kruistocht



Sigrid is een dertiger. Verlegen, schuw, staart ze voor zich uit. Ze heeft geen job en dat ergert haar sterk. Regelmatig heeft ze interimwerk. Sigrid voelt zich zo verloren want ze loopt naast de maatschappij. Haar onzekerheid straalt ze uit en door de vele ervaringen heeft ze nog niets concreets kunnen uitwerken om een toekomst op te bouwen.

Sigrid voert een kruistocht tegen eenzaamheid, geldnood en visie. Want juist die visie is nu beperkt. Alle aandacht gaat immers naar het solliciteren en de “neen-antwoorden”. Iedere keer weer keert ze zich helemaal in haar schelp opzoek naar een toekomst. De grote plannen liggen onderaan in de schuif. Niets forceren en blijven uw best doen om toch maar ……. Ook de aanvaarding van collega’s is moeilijk te onderhouden. De vele interimjobs geeft geen collega’s op de werkvloer. Ze staat helemaal in haar ééntje in het leven.

Sigrid probeert zoveel mogelijk lange interimjobs te bekomen met als doel een vaste job. Wanneer zij uiteindelijk tijdelijk werk bekomen heeft, bloeit Sigrid helemaal open. Ze vertelt over haar grote plannen en stapsgewijs werkt ze daar aan. Ze heeft meer zin in het leven, en ze heeft loon! Dat geeft meer eigenwaarde. Angstig denkt ze telkens aan de einddatum, voorkomen is beter dan genezen maar soms gaat het buiten ons bereik.


MW

Geen opmerkingen:

Een reactie posten