zaterdag 25 februari 2017

Week van het pesten 3

Zondag 19 februari ’17

De corporate identity was als perfect. Iedereen kende het straatbeeld van de firma. Meestal leert men iemand kennen als men er moet mee handelen of werken. Een gezegde uit de volksmond. Dus inside aangekomen waren de eerste weken heel druk. Uitleg, werkwijze, maar dan de bedrijfscultuur. Naar mate de tijd vorderde kreeg men een beter beeld en …. Nieuwe werkervaringen.

Men kreeg te maken met pestconflicten. Voor uzelf veranderde dagelijks de instructies en werkwijzen. Chaos. Op den duur alles genoteerd in een boekje en bij een nieuw conflict; “Kijk, op die datum moest ik het zo doen. Sinds welke datum is het dan veranderd?” Ook de collega’s die er al zo lang werkten, begonnen hun inzet in het verhaal te leveren. Wachten aan het toilet. Problemen met de deur niet meer open te krijgen. Vervoer over gans België te moeten doen, iets wat niet in het contract stond. Archieven opkuisen. De grote schoonmaak doen. Afsnauwen. Ruzie maken. Kleineren. Vernederen! Het hield niet op.

Op een morgen getuige te zijn van een nog zwaarder pestconflict binnen de firma. Niet wetende dat een mannelijke collega uitgeblust was. Kreeg de man ruzie met zijn leidinggevende. Een hels kabaal in het magazijn. Het slachtoffer werd gestampt achteraan tegen zijn benen – door de leidinggevende - terwijl de leidinggevende ruzie maakte. “Awel, vertel het eens ne keer se!” De leidinggevende joeg achter het slachtoffer en dat dan wel letterlijk en figuurlijk. Volgens mijn gegevens was hij één van de beste techniekers in het bedrijf. Zijn andere collega’s waren stikjaloers en ondersteunden de leidinggevende in zijn misdaden.

Ook aan de vaststeller van dit verhaal vroeg men om mee aan te sluiten om te pesten. Maar deze DEED NIET MEE.

Tip: eerlijk is eerlijk. Wanneer je getuige bent van pestmisdaden, MELD ! Hoe komt het dat die werkplek vrij gekomen is?


Mw

Geen opmerkingen:

Een reactie posten