woensdag 14 mei 2014

Een hageldag in mei.

foto: Maxiem Weber

Een donderslag gevolgd bij een knetsende hagelbui. Aprilse grillen in mei? De hond kruipt onder de tafel. Het dier kan het niet meer aanhoren. Een wollen dekentje over haar lichaam gelegd want de hond rilt van angst. Een bovennatuurlijk fenomeen veroorzaakt de angst van het toch wel strenge waakdier.  Wat extra liefde zal haar genegen zijn.

Ik zoek verder op het internet naar werk. Bovenop het donderende geluid kijk ik even door het raam. Ik zie een stationwagen stoppen(?) dan toch maar stapsvoet verder rijden. Een vreemde nummerplaat. En hoe toevallig kijken die mensen met kwade blik door het autoraam. Spitsvondig en zo alert, zie ik nogmaals de stoplichten rood licht geven. Maar ze rijden verder. Op het dak van de wagen een ladder. Een uitschuifbare ladder die zorgvuldig met touwen is vastgemaakt aan het rek van de wagen. Het venster van hun kofferbak vertoont plastic en dekens.

Het lijkt een scenario voor een film, nietwaar? Maar dit is de realiteit. Zo akelig met de dondergeluiden erbij. Zo heeft iedereen zijn of haar eigen doen en laten tijdens een onweer EN in klaarlichte dag.
MWRW.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten