woensdag 21 mei 2014

My shadow 2




“Mijn beschermengel. Is hij treurig? Heeft hij verdriet? Is niet nodig. ‘K brand dagelijks een kaarsje speciaal voor hem.”

Staat u soms stil dat een geluk uw pad kruist. Of juist daar waar het moment zich in verduistering sloeg, een licht op je pad vertoeft? Een onverwacht onbewaakt moment waarbij je een geluk bij een ongeluk verkrijgt. Het lijkt een kleine hulp hoe je de oude vrouw haar winkeltas draagt voor het oversteken van een drukke baan. Vraagt de buurvrouw suiker voor haar beslag voor wafelbak. Dan ben JIJ het kleine lichtpunt op dat moment. Je hebt de situaties onder controle.

Je fietst als een gek naar huis door de storm. En net wanneer je in je straat draait vliegt een zware tak net over je hoofd. De verkeerslichten kleuren groen en toch word je bijna gecrasht door een rode-licht-rijder. Jouw beschermengel laat je niet in de steek. Hij zorgt zorgvuldig dat je behouden blijft. In al zijn liefde dat hij voor jou draagt. Noem het geluk hebben, noem het toeval, maar deze situaties kunnen jouw alertheid stimuleren.

Naar mate levenservaringen, studie, opvoeding, creëert men karakter. Wanneer er mensen om je heen zijn die stagneren in gedachten, handelen, ontstaat een kloof. Een tussenterrein kan leiden tot relatiebreuk. De vriendschap is niet meer de vriendschap maar blokkade. Pijn stormt je leven binnen wanneer je een vriendenzuivering moet doorvoeren. Het zijn de moetjes van het leven voor uw eigen ontplooiing.

En dan gebeurt er iets dat sterker is als een onbewaakt moment. Je wordt aangesproken door de vrouw op de bus, een leuke kaart in de brievenbus, taartjes aan de poort… en je vraagt je af ‘Vanwaar komt dit nu?’ Het onbewaakt moment zet een poort open tot nieuwe mensen. Men accepteert dit alsof je die mensen jaren kent. Het gevoel zit goed. Geen rompslomp of vragenlijst maar acceptatie wie de andere is. Also nieuwe mensen en ervaringen reizen mee op uw levenstrein!

Schrijlings face to face, een vriendelijke blik, bezorgde uiting, is alsof de beschermengel zich wilt manifesteren. Een richting wijzen naar de groei van ons leven.   
MWRW.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten