zaterdag 24 mei 2014

Waargebeurd; huichelarij !



2011. Kristin en Werner wonen net naast elkaar. En zoals buren van elkaar gegevens opvangen, begonnen ze meer te worden dan buren. Ieder van hun leefde met het  kruisje boven het huis. Wat Kristin ontving als lotgenoten die elkaar gevonden hebben, kwam in resultaat tot een ware huichelarij!  Kristin had zo’n verliefde gevoelens (?) nog  niet gevoeld voor iemand. Kristin was nog nooit zo behandeld door iemand…. Zij was zo gelukkig met de ontsnapping van huiselijke echtelijke ruzies. Ze kende niet beter. En de knappe Werner had nog steeds veel aandacht van singles. Tot ongenoegen van Kristin.

Werner was heel impulsief. Eén sms van hem en Kristin vertrok naar een plek waar ze samen de gelukkige tijd konden doorbrengen. Soms stond hij op het einde van de straat te wachten. En wandelde Kristin tot bij zijn wagen. Waarna ze samen verder reden om hun geluk te delen. Op avontuur doorheen provincies en buurtlanden. Musea gaan bezichtigen, frietje steken, dansen op een vreemd dorpsfeest, wandelen door de bergen… Kristin kon haar liefde voor hem niet ontwijken. Het overkwam haar gewoon, zo dacht ze. Nochtans bleef de maat van Werner door haar hoofd spoken. Terwijl Werner alles beloofde aan Kristin, vertrok hij impulsief met de wagen. En op rare tijdstippen. Soms midden in de nacht met het nodige verhaal. Kristin had haar vertrouwen in de jeugdkameraad die ze al zo lang kende.

Werner veranderde en hij zorgde voor chaos. Kristin haar hart brak. Werner verzeilt met een echtscheiding en Kristin met een relatiebreuk, begon Werner afstandelijk te worden. Hij manipuleerde zijn beloftes. Op een gegeven moment kon Kristin de druk niet meer aan.  Andere vrouwen kwamen aan de telefoon. Vertelden hun verhalen. Het leven, het hart van Kristin stopte!
De man die ze vertrouwde bleek een vrouwenloper te zijn. De jeugdkameraad die ze vertrouwde bleek een andere relatie erop na te houden. Waarom wilde die dan  met haar trouwen?  Werner die ze vertrouwde, vertelde rare verhalen alszijnde dat hij ongeneeslijk ziek was? Zo begon Kristin te speuren in geneeskundige boeken. Ze wilde een verklaring van de “gelukkige relatie.” Ze heeft haar verklaringen gevonden; zowel in relatieverklaring als in geneeskundige verklaringen. Waarom was hun relatie zo stiekem? Waarom wilde hij nooit toegeven dat ze samen een relatie  hadden? Waarom de rare tijdstippen met rare verhalen? Hield Werner haar weg van zijn maat? Zodat hij nog steeds op haar kan terugvallen als zijn relatie met de andere vrouw spaak liep? Ze hield afstand van Werner. Het vertrouwen volledig geschonden. Een jaar later is Werner getrouwd met een andere vrouw. En Kristin? Die leeft gewoon verder.

MWRW.

NB: namen zijn fictief gebruikt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten