maandag 12 mei 2014

Preventie: Niets is wat het lijkt!

foto: Maxiem Weber

Mensen zijn geneigd om te vlugge conclusies te nemen. Dit kan aanzetten tot roddel en achterklap. Misschien willen ze wel de persoon in kwestie kraken in reputatie. Een analytisch onderricht of feiten zijn beter van toepassing! En daarna kan men besluiten nemen.

1. een wagen rijdt constant door nochtans heeft die zijn rechterpinker aan.

2. een vrouw die er uit ziet als een doetje kan al vlug een sterk karakter tonen en als het moet in verweer gaan.

3. de werkloze die zo graag werk heeft wilt nog iets bereiken en niet stilstaan of achteruit gaan.

3. de man met de lange haren blijkt een professor te zijn.

4. het loopt gestaag verder, toch wilt die persoon voor haar ambities streven

5. die personen lijken zo vriendelijk en behulpzaam te zijn, wat later blijkt dat ze de pestkern zijn

6. een vrouw haar handtas ontvreemden, en toch kan deze perfect zich verweren en behoudt haar handtas

7. twee gepensioneerde wielerterroristen proberen een dame neer te leggen om haar te verkrachten, de dame is in staat haar duchtig te verweren en is ontsnapt

8. mannen die over hun sexfantasietjes vertellen (aangaande mezelf), worden al in 1 seconde met hun twee voeten op de grond geplaatst. Fantasie is een illusie en twee voeten op de grond de realiteit!

9. de lieve persoon binnen uw vriendenkring blijkt een psychopaat te zijn

10. kijk een dik persoon! U weet nooit wat voor gezondheidsklachten die bezit.

11. Dat is een rijk man! Toch loopt die dagelijks in jeans.

12. Die krijgt zijn of haar rekeningen niet meer betaald! Een doorsnee gezin leeft op de grens van armoede. Een kind of een huis. Men moet kiezen. En de meesten koppels staan er niet bij stil wat 1 kind kost.

13. Alleenstaanden, ze hebben geen verplichtingen aan derden. Toch moeten ze dagelijks het budget nakijken. En de spaarcentjes zijn al gauw op.

14. Hopen vacatures? Op gesprek naar een interimkantoor blijkt al na 5 seconden dat het een target te halen valt door de consulent ipv werk TE KUNNEN AANBIEDEN! Zo zielig.

15. “wij hebben hier een gezellige familiesfeer op de werkvloer en we verwachten dat u zich daar aan past.” 2 weken later stel ik met feiten en bewijzen vast dat het een pestorganisatie is. En dat ze alleen het zoveelste slachtoffer nodig hebben zodat ze elkaar niet gaan pesten!!!!

16. De werkgever weet van het pestgedrag doorheen zijn gehele organisatie. Hij draait zich om zodat hij er niet mee geconfronteerd wordt.

17. Voor de juf is Gert een speelse jongen. In de schoolbus knijpt Gert in een stille jongen zijn arm:” Gij moet sterven! Gij hebt zwart bloed!”  De kinderen zijn bang en zwijgen.

18. die twee personen kunnen goed opschieten met elkaar. Zij worden gesplitst in 2 verschillende groepen!

19. Ieder examen bestaat uit 7 vragen. Dan moet je niet teveel fout hebben of u bent NIET geslaagd.

20. de afstandelijke buurvrouw heeft een dubbel leven. Terwijl haar man uit werken gaat, komt er een getinte man haar leven vergezellen.

21. Doorheen de ruwbouw van Rik, loopt de stalkster zomerochtendzon 5 u:” Dit is van mij! Dit is van mij!” De buurtbewoners ondersteunen de stalkster; “Ik geloof nooit dat die zoiets doet!”

22. Mijn wagen wordt klemgereden door 3 wagens. Ik probeer te ontsnappen en omstaanders staan gewoon te kijken.

23. Sommigen onder de bevolking weten meer dan men denkt. Maar iedereen heeft bang om het uit te brengen.  

U ziet het kan allemaal. De voorbarige conclusies en of roddeltjes, kennen altijd een juiste achtergrond!!! Het is maar de manier hoe men het interpreteert. Hoe gaat u er mee om?

MWRW.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten