woensdag 21 mei 2014

Verkiezingen: werk genoeg !

foto: Maxiem Weber

De verkiezingen staan op de drempel van onze deur. Er vallen dan uitspraken waarvan men achterover valt. Werk genoeg! (?) Dat zijn meestal mensen die al werk hebben en zich goed voelen in de maatschappij. En sommige politiekers die een systeem willen aankaarten naar de ‘belangen van onze burgers.’  De verkiezingen liggen nu op een punt dat de ene kat de andere wilt verzuipen met taalgebruik.  Egowerk. Imago van het verkiezingsteam.

Wakker worden en realiteit drijft u direct met de neus op de muur.

Gaat u rechtstreeks spontaan solliciteren bij een bedrijf, geraak je niet verder dan telefonisch contact met de personeelschef of tot aan de receptie. That’s it!
Een gemakkelijkere weg zijn de uitzendkantoren. Voor een kennismakingsgesprek kom je niet verder dan een kruisverhoor, inschrijving, onduidelijkheid naar werk toe en een catfight. Het kan allemaal. Of moet dit zo nodig uitgespeeld worden? U reageert op een vacature en zeven minuten later krijgt u een antwoord: niet weerhouden. Op zeven minuten heeft u alles niet gelezen! Het komt onze economie niet ten goede. But who cares? De kandidaten worden getest. Aan de hand van die momentopname, inzet, wordt de kandidaat geklasseerd in een schuif.
Bent u Megamindy? Jerome? Of een andere held? Dan zit je nog in een selectie. Blox, SAP, perfect tweetalig, combinatiekiek personeel en boekhouding en flexibel van 8 u tot 19 u en spontaan zaterdagwerk, het kan allemaal voor een minimum loon. De geklasseerde schuif gaat open en men contacteert u voor jobs die extreem zijn.

Welk monster hebben ze nu weer nodig, waar ze niemand voor vinden?

Het aanbod kandidaten is te groot voor de luttele vacatures.  Hopelijk word je gespaard van nepvacatures. Want daar hangt een geurtje aan. Er wordt gefocust op uw cv en er wordt niet gesproken over de juiste inhoud van de job? Wat wilt u allemaal doen in werkfunctie? Later blijkt dat ze u naar een gotvergeten uitzendbureau sturen???? Of de job is juist benomen of intern ingevuld? Maken werkgevers zo dikwijls die fout? Nee, toch? Verdoken controle of goedkope reclame?

Waarom is er zo’n groot personeelsverloop in de uitzendkantoren?

Tot welk OSGW extraatje wilt u gaan?
En wat doe je als je gebruikt wordt als mobbing-object? De zoveel belovende job waar je naar uitkeek blijkt een mobbingorganisatie te zijn. Alles blijft tussen vier muren en je moet zwijgen…of…. !!!

Iedere mens met een klein beetje verstand beseft dat het zo niet verder kan in onze economie. Onze samenleving achteruit gaat! Daar hebben we allen geen manipulatieve woorden voor nodig. We dragen allen nog een hart om te moeten verder leven. Verder leven in deze vergroeide maatschappij waar men niet meer weet wat prioriteit is.
Industriegebouwen, handelspanden, praktijken, ze staan leeg. Achtergelaten, verkommert en het werkvolk aan den dop. Grote herstructureringen worden doorgevoerd en mensen verliezen hun werk. Klein of grote firma. Besparing, zodat de werkgever kan overleven om toch maar zijn levenswerk te kunnen behouden… neen…..

Hooggeschoolden die ogen en oren dicht doen? Of schieten de juiste inzichten te kort?

Verwijten geven. Schuld in schoenen sturen. Wijzen met de wijsvinger. Waar is de oplossinggerichtheid? Onze bevolking wist al beter toen de frank een euro werd. Zet eens een stap in de sociale samenleving. EN geen adoptiekinderen van BelgiĆ«. Stel de vraag naar de echte Belg. Zonder loze woorden, we weten het wel….

PS: moeten werklozen boeten tegenoverstaande leegstaande gebouwen???
MWRW.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten